Vuosituhannen alun Oulussa oli tarjolla kahdenlaisia hampurilaisia: virallisia amerikkalaistyyppisiä tuotteita sekä grillien omia sovelluksia. Kaksikerroksinen Carrols oli tuolloin monien mielestä trendikkäin teinien hampurilaisravintola Oulussa. Ketjun tunnetuin hampurilainen oli Carolina.
Lähde mukaan katsomaan, minkälaisia hampurilaispaikkoja Oulussa oli 2000-luvulla. Kuvista voit verrata, olivatko hampurilaiset saman näköisiä kuin nykyisin.
Kuvissa esitellään muitakin grilliruokien aatelisia kuin hampurilaiset. Esimerkiksi Renun erikoinen oli perinteinen oululainen grilliruoka, joka teki tuolloin uuden tulemisen.
Perinteinen Renu rakentui pitkittäin leikatusta ranskanleivästä, parista paistetusta kananmunasta, muutamasta tuhdista lauantaimakkaraviipaleesta, juustosiivuista ja parista einesjauhelihapihvistä. Mitään vihreää kasvisriekaletta välistä oli turha etsiä.