-

Graf­fi­te­ja kaksin silmin

Miten Oulun graffitigallerioiden teokset avautuvat eri tyyleihin uppoutuneille taiteilijoille?

Miten Oulun graffitigallerioiden teokset avautuvat eri tyyleihin uppoutuneille taiteilijoille?

Tilaajille
Tilaajille

Harva välttynee näkemästä graffiteja Oulun katuja kulkiessaan. Seiniin ja joskus jopa katukiviin ilmestyviin kiemuroihin suhtaudutaan edelleenkin kahtalaisesti. Toiset arvostavat maalausten moninaisuutta, toiset pitävät niitä töhryinä ja vandalismina, vaikka katutaide toisaalta kiinnostaa kulttuuripääkaupunkejakin.

Tutustuimme muutamaan Oulun keskusta-alueella ja sen läheisyydessä sijaitsevaan graffitimagneettiin apunamme oululainen taiteilija Teri Tsokkinen ja graffiteihin vuosikymmenien ajan uppoutunut Jukka, joka taltioi Oulun graffitimaiseman muutosta sosiaaliseen mediaan oulugraffiti-tileillään.

Hän on nykyisellään myös palannut graffitimaalaamisen pariin tauon jälkeen. Jukan nimi on jutussa muutettu, koska hän tahtoo pitää tilinsä nimettöminä ja kasvottomina.

Tsokkinen puolestaan kuvailee pyrkivänsä taiteilijana renessanssi-ihmisen ihanteeseen eli kaikkiruokaisuuteen. Hän on osallistunut useisiin taideprojekteihin Oulussa, esimerkiksi asematunnelin Ränni-gallerian näyttelyistä on voinut katsella Tsokkisen kädenjälkeä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.