Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Fris­bee­gol­fin suosio on val­ta­va, lisää ratoja tar­vi­taan

Me allekirjoittaneet Oulun alueen frisbeegolfseurojen puheenjohtajat tuemme keskustan valtuustoryhmän valtuustoaloitetta, jonka mukaan Oulun kaupungin tulisi nopeasti selvittää mahdollisuudet lisätä frisbeegolfratoja Ouluun (Kaleva 6.9.).

Frisbeegolfin suosio on valtava, eikä lajia voi enää luonnehtia muotikärpäseksi tai ohimeneväksi ilmiöksi. Frisbeegolfia harrastetaan koululiikuntatunneilla, tyhy-päivillä, kavereiden ja perheen kesken. Frisbeegolf on erittäin matalan kynnyksen laji, joka sopii kaiken ikäisille.

"Kannatamme valtuustoaloitteen esitystä maankäyttöä koskevien kysymysten selvittämistä, ja pidämme 6–12-väyläisten ratojen perustamista esimerkiksi koulujen läheisyyteen erittäin hyvänä asiana."

Frisbeegolf on myös kuntoa kohentava laji, kierros kestää pari kolme tuntia, ja kierroksen aikana tulee käveltyä 4–5 kilometriä ulkoilmassa.

Laji on myös kaikkien kukkarolle sopiva, sillä harrastamiseen ei tarvita kalliita välineitä, lisenssejä tai hallimaksuja – yhtä poikkeuksetta lukuun ottamatta Oulun radat ovat kaupungin liikuntapaikkoja ja avoinna kaikille, ympäri vuorokauden. Frisbeegolf on myös veroeuroja kaupungille tuova urheilulaji, ja frisbeegolfin avoimet SM-kisat järjestettiin elokuussa Virpiniemessä.

Kasvua on korona-aikana tapahtunut lähinnä juniori-ikäisten harrastajien määrässä, ja tähän tarpeeseen tulisi kaupungin mielestämme nyt vastata. Kasvu on nähtävillä päivittäin radoilla, joissa keskenään tai perheensä kanssa lajista nauttivat nuoret frisbeegolfaajat ovat nykyään arkipäivää.

Nuorten harrastajien tarkkaa määrää on kuitenkin vaikeaa arvioida, sillä frisbeegolfia voi harrastaa ilman urheiluseuraan liittymistä.

Lajin suosio näkyy seurojen jäsenmäärien kasvussa, ja myös juniorijäsenten määrä on kasvanut.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.