Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Eu­rois­ta kaikki irti – myös kau­pun­ki­pyö­ris­sä

Oulun kaupungilla on vaikea taloudellinen tilanne. Velkamäärä kasvaa kasvamistaan. Jokaisen budjetoidun euron täytyy mennä sataprosenttisesti käyttöön edistämään oululaisten hyvinvointia ja arjen sujuvuutta. Keskusta äänesti yhdyskuntalautakunnassa sen puolesta, että kaupunkipyörähankintaa ei nykyisellä mallilla jatketa.

Käynnissä ollut kilpailutus olisi johtanut kustannuksiltaan epävarmoihin vaihtoehtoihin, joissa kaupungille koituva lopullinen kulu olisi käyttöasteesta ja mainosmyynnin onnistumisesta riippuen satoja tuhansia euroja vuodessa.

"Toivomme, että pääsemme tulevaisuudessa sanomaan kaupunkipyörille "kyllä" pienempien kulujen, yhteistyökumppaneiden ja riittävän laajan asemaverkoston myötä. Kolmas kerta toden sanoo?"

Näemme kaupunkipyörät hyvänä keinona kestävän liikkumisen lisäämiseen. Uskomme sen toteuttamisen olevan kuitenkin mahdollista siten, että kaupungin ei tarvitse sijoittaa siihen niin paljoa omaa rahaa, vaan hyödyntää rahoituksessa esimerkiksi yhteistyökumppaneita. Näin säästämme kaupungin varoja käytettäväksi muihin terveyttä, kestävää kehitystä ja elinvoimaa edistäviin hankkeisiin.

Lisäksi olisimme toivoneet kilpailutuksessa huomioitavan laajemmin järjestelmän käytön myös kauempana ydinkeskustasta, jolloin se palvelisi työmatkaliikennettä monipuolisemmin.

Toivomme, että pääsemme tulevaisuudessa sanomaan kaupunkipyörille "kyllä" pienempien kulujen, yhteistyökumppaneiden ja riittävän laajan asemaverkoston myötä. Kolmas kerta toden sanoo?

Jorma Leskelä

Eeva-Maria Parkkinen

Tuija Patana

yhdyskuntalautakunnan jäsenet (kesk.)

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.