Oulun budjetti: Näin kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä esittää käy­tet­tä­väk­si 650 mil­joo­naa euroa

Musiikki: Ou­lu­lais­per­heen kaikki jäsenet ovat kovia muu­si­koi­ta

Huoltajuus: Lap­sis­taan tais­tel­leen ou­lu­lai­si­sän uh­ka­sak­ko­vaa­ti­mus hy­lät­tiin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

EU:hun kan­nat­tai­si vai­kut­taa etu­kä­teen – Ur­pi­lai­nen: "Jos ha­lu­taan, että kes­kus­te­lu on mah­dol­li­sim­man vai­kut­ta­vaa, pitäisi myös itse olla tuo­mas­sa ideoita esiin"

Komissaari Jutta Urpilainen peräänkuuluttaa Suomeen ryhtiliikettä ennakkovaikuttamiseen EU:n suuntaan.

EU-komissaari Jutta Urpilainen kannustaa Pohjois-Suomen ja myös Oulun seudun toimijoita olemaan aktiivisesti EU-keskustelussa mukana.
EU-komissaari Jutta Urpilainen kannustaa Pohjois-Suomen ja myös Oulun seudun toimijoita olemaan aktiivisesti EU-keskustelussa mukana.
Kuva: Pekka Peura

EU-komissaari Jutta Urpilainen (sd.) patistaa Suomea ja suomalaisia olemaan aktiivisempia EU:n suuntaan. Jo asioiden valmisteluun EU:ssa pitäisi hänen mukaansa saada suomalaisia näkökulmia nykyistä enemmän kuuluville.

Urpilainen oli maanantaina Oulussa maakuntakierroksella, joka liittyi tiistaina olevaan Eurooppa-päivään. Hänen mukaansa on hyvin tärkeää, että Suomen maakunnista pyritään vaikutustyöhön suoraan Brysselissä.

Esimerkiksi EU-komissio on yli 30 000 ihmisen organisaatio, jonka tehtävänä on tehdä lainsäädäntöaloitteita ja poliittisia aloitteita EU:lle.

– Totta kai siellä pyritään huomioimaan eri maiden ja alueiden erityispiirteet. Mutta on myös tärkeää tuoda komission virkamiesten tietoisuuteen ideoita eri puolilta Eurooppaa. Niille virkamiehille, jotka konkreettisesti pitävät kynää kädessään, on tärkeää viedä omia aloitteita etukäteen ja aktiivisesti.

Urpilaisen mielestä Suomen hallituksella, ministeriöiden virkamiehillä ja diplomaateilla on oma tehtävänsä, mutta myös alueilla.

– Kannustaisin Pohjois-Suomen ja miksei myös Oulun seudun toimijoita olemaan aktiivisesti EU-keskustelussa mukana.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.