Esiselvitys: Po­lii­sin mukaan Oulun kau­pun­gin­joh­toa ei epäillä vir­ka­ri­kok­sis­ta

Kärpät: NHL-asian­tun­ti­ja Kärp­pien yl­lä­tys­han­kin­nas­ta: ”Hy­vä­kun­toi­nen Nick Ritchie on yli­voi­mai­nen pelaaja Suomen lii­gaan”

Ukrainan pakolaiset: Marian syn­ny­tys alkoi samana iltana kun tieto Oulun pak­ko­läh­dös­tä tuli

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ete­lä-Uk­rai­nan uu­tis­tii­mi jatkaa sisulla – Suo­mes­sa oleva Yuliia Shche­ty­na luottaa ko­ti­seu­tuun­sa Her­so­niin: "Mie­hi­te­tyl­lä alueel­la ei ole tur­val­lis­ta"

Kolme vuotta Hersonin aamutelevision juontajana saivat Yuliia Shchetynan, 25, arvostamaan kunnon yöunia. Kun Venäjä aloitti laajamittaisen sotansa, nuori toimittaja nukkui asunnossaan Kiovassa eikä ollut uskonut ohjeita pakata "hätäreppu". Sodan raaka todellisuus on hajottanut Etelä-Ukrainasta uutisia tekevän toimittajatiimin jäsenet Kiovaan, Lviviin, Ukrainan maaseudulle ja ulkomaille. Yhteishenki ei ole koskaan ollut korkeammalla.

Työpaikan chatiin kilahteli viestejä vielä iltamyöhään keskiviikkona 23. helmikuuta. Toimittajat heittivät sinne tietoja, että aikaisin aamulla jotakin alkaa.

Ukrainalainen toimittaja Yuliia Shchetyna oli aamutelevision juontajana Hersonissa ja Etelä-Ukrainan uutisohjelman tuottajana Kiovassa kuullut kollegoidensa keskusteluita riittämiin. Hän mykisti puhelimen ja otti nettiyhteyden pois.

– Panin puhelimen sivuun, koska mielestäni terve uni on hyvin tärkeää. Nukahdin täysin varmana, että sota ei alkaisi.

Jo parin viikon ajan esillä oli ollut vakavassa sävyssä laajan sodan mahdollisuus.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.