Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa kuusi ylen­nys­tä – katso täältä kaikki it­se­näi­syys­päi­vän ylen­nyk­set

Ukrainan sota: Uk­rai­na­lais­äi­dit ker­to­vat, kuinka pa­ke­ni­vat las­ten­sa kanssa turvaan Ouluun

Luitko jo tämän: Raa­tis­sa ko­mei­le­va pop­pe­li­veis­tos kärsi ti­hu­työs­tä

Mainos: Kalevan joulutarjous: Kaleva Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Ete­lä-Uk­rai­nan uu­tis­tii­mi jatkaa sisulla – Suo­mes­sa oleva Yuliia Shche­ty­na luottaa ko­ti­seu­tuun­sa Her­so­niin: "Mie­hi­te­tyl­lä alueel­la ei ole tur­val­lis­ta"

Kolme vuotta Hersonin aamutelevision juontajana saivat Yuliia Shchetynan, 25, arvostamaan kunnon yöunia. Kun Venäjä aloitti laajamittaisen sotansa, nuori toimittaja nukkui asunnossaan Kiovassa eikä ollut uskonut ohjeita pakata "hätäreppu". Sodan raaka todellisuus on hajottanut Etelä-Ukrainasta uutisia tekevän toimittajatiimin jäsenet Kiovaan, Lviviin, Ukrainan maaseudulle ja ulkomaille. Yhteishenki ei ole koskaan ollut korkeammalla.

Työpaikan chatiin kilahteli viestejä vielä iltamyöhään keskiviikkona 23. helmikuuta. Toimittajat heittivät sinne tietoja, että aikaisin aamulla jotakin alkaa.

Ukrainalainen toimittaja Yuliia Shchetyna oli aamutelevision juontajana Hersonissa ja Etelä-Ukrainan uutisohjelman tuottajana Kiovassa kuullut kollegoidensa keskusteluita riittämiin. Hän mykisti puhelimen ja otti nettiyhteyden pois.

– Panin puhelimen sivuun, koska mielestäni terve uni on hyvin tärkeää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.