Loirin kuolema: Ve­sa-Mat­ti Loiri osasi nau­rat­taa ja it­ket­tää

Pääkirjoitus: Kar­hun­kaa­to­lu­vil­la tehdään temp­pu­ja – valitus voi estää kar­hu­jah­din tänä syksynä

Ete­lä-Ruot­sin Vet­lan­das­sa epäilty ter­ro­ri­te­ko, kah­dek­san haa­voit­tui 20-vuo­tiaan miehen hyö­kät­tyä ih­mis­ten kimp­puun il­mei­ses­ti te­rä­aseel­la

Poliisi ampui hyökkääjää kiinniottotilanteessa. Hyökkääjän vammojen vakavuudesta ei heti ollut tietoa, mutta poliisin mukaan hän on hengissä sairaalassa.

Ruotsin poliisi tutkii epäiltynä terroritekona hyökkäystä, jossa kahdeksan ihmistä haavoittui Vetlandan kaupungin keskustassa Etelä-Ruotsissa keskiviikkona iltapäivällä paikallista aikaa.

20-vuotias mies hyökkäsi ihmisten kimppuun ja käytti ilmeisesti teräasetta. Poliisi kertoi ensin tutkivansa tekoa murhan yrityksenä, mutta myöhemmin nimike muuttui epäillyksi terroriteoksi.

Poliisin edustaja Angelica Israelsson Silfver ei heti osannut kertoa, miksi nimike muuttui, mutta sanoi poliisin tiedottavan asiasta myöhemmin lisää.

– Yhteensä kahdeksan ihmistä on saanut vammoja, sekä vakavia että lievempiä. Osa vietiin ambulanssilla sairaalaan, kertoi Silfver.

Poliisi ampui hyökkääjää kiinniottotilanteessa. Hyökkääjän vammojen vakavuudesta ei heti ollut tietoa, mutta poliisin mukaan hän on hengissä sairaalassa.

Slfverin mukaan myös poliisin aseenkäytöstä kiinniottotilanteessa on aloitettu tutkimus.

Junaliikenne Vetlandaan katkaistiin veriteon jälkeen, mutta se oli illalla palautunut normaaliksi.

Ruotsin sisäministeri Mikael Damberg kertoi niin ikään saaneensa tiedon tapahtuneesta.

– Useilla ihmisillä on vakavia vammoja. Nämä ovat kauhistuttavia tapahtumia, ja ajatukseni ovat haavoittuneiden ja heidän omaistensa luona. Tapahtumat ovat toistaiseksi vielä epäselviä, mutta poliisi on ottanut tekijän kiinni ja ryhtynyt toimenpiteisiin tapahtumien hallitsemiseksi ja Vetlandan turvallisuuden parantamiseksi, Damberg sanoi tiedotteessaan.