Apteekki: Lääk­kei­tä saa pian ti­lat­tua Wol­til­la kotiin

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Kesäloma: Ke­sä­ta­pah­tu­mia lap­sil­le ja per­heil­le Oulussa ja lä­hi­seu­dul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Etätyö haastaa työn ja muun elämän rajat

Parhaimmillaan erilaiset etä- ja lähityön yhdistelmät tuovat kuitenkin työntekijöille hyvinvointia edistäviä joustoja, joita soisi mahdollisimman monelle.

Korona-aika on muuttanut työelämää pysyvästi, mistä etätyön lisääntyminen on yksi merkki. Etätyö on toisaalta myös tehnyt entistä näkyvämmäksi ihmisten erilaiset työmarkkina-asemat. Kaikkea työtä ei voi tehdä etänä, eikä kaikki työt muutenkaan jousta samalla tavalla kuin monet keskiluokan työt. Etä- ja lähityön jaossa onkin kyse monesti esimerkiksi yhteiskuntaluokasta ja muista hierarkioista.

On kuitenkin selvää, että etätyön lisääntyminen ei ole vain pandemian ajan ilmiö, vaan se on tullut osaksi työelämää pysyvämmin. Monella työpaikalla mietitään tänä syksynä erilaisia hybridimalleja, joissa etä- ja lähityö vuorottelevat. Monen työntekijän toiveissa on jatkaa etätyötä ainakin jonkin verran myös jatkossa.

Nyt onkin tarpeellista miettiä, miten lisääntyvä etätyö vaikuttaa lainsäädännön muutostarpeisiin, työpaikkojen toimintakulttuuriin, johtamiseen sekä työn ja muun elämän yhteensovittamiseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.