Historia: Näin eteni Oulun tu­hoi­sin kau­pun­ki­pa­lo tasan 200 vuotta sitten

Vanhat kuvat: Kesäkuu Oulussa 20 vuotta sitten – Au­to­to­rin py­sä­köin­ti­alueel­le suun­ni­tel­tiin elo­ku­va­kes­kus­ta, täl­lai­sia olivat te­ras­sit

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Essee: Olemme siir­ty­neet jär­jen­jäl­kei­seen ai­ka­kau­teen – yk­sit­täi­nen kaheli pas­si­tet­tai­siin peh­mus­tet­tuun huo­nee­seen, mutta kun heitä on monta, pu­hu­taan po­liit­ti­ses­ta ideo­lo­gias­ta

Donald Trumpin puhe ennen kongressitalon rynnäkköä viimeistään osoitti, että vallassa ei ole terve mies. Siitä huolimatta se johti mielipuolisuuden, röyhkeyden ja väkivallan keitokseen, jota maailma märehtii vielä pitkään, kirjoittaa Taina Kinnunen.

– Yhdysvaltoja ovat hallinneet liian pitkään ihmiset, jotka tietävät asioista. Ihmiset, jotka katsovat uutisia televisiosta, lukevat kirjoja ja ovat yleensäkin tarkkaavaisia. Mutta eivät enää. Nyt on meidän vuoromme sanella Amerikan tulevaisuus.

Näin Al Bundy pohjusti perheelleen ryhtymistään presidenttiehdokkaaksi kolmekymmentä vuotta sitten televisiosarjassa Pulmuset. Hän oli kyllästynyt uusiin kuppiloihin, joissa tarjottiin viinejä, pitsaa ja savuttomia tiloja. Al Bundy halusi takaisin oluen ja perinteisen amerikkalaisen miehuuden.