Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Essee: Hal­pa­työ­voi­man ra­ken­ta­ma luk­sus­lo­ma­pa­ra­tii­si: "Dubai on kaunis kakku, jonka re­sep­tis­sä olisi pa­ran­ta­mi­sen varaa"

Dubai on kiiltävässä keinotekoisuudessaan täydellinen aikamme kuva, kirjoittaa Noora Vaarala.

Huimia pilvenpiirtäjiä, valkoisia hiekkarantoja, ihmeellisen muotoisia tekosaaria turkoosin veden keskellä. Seitsemän tähden hotelleja ja kymmenittäin kimaltavia ostoskeskuksia luksusliikkeineen.

Siltä näyttää Dubai satumaisissa mainoskuvissaan. Näen niitä toistuvasti Instagramissa ja lehdissä. Somessa Dubai ”trendaa isosti” eli nauttii bloggareiden ja julkkisten suosiota. Mutta on siellä vieraillut tuttavianikin.

Kaupungin suosio kiehtoo ja arveluttaa minua.

Dubai on kaunis kakku, jonka reseptissä olisi parantamisen varaa. Aavikkokaupunki tunnetaan vakavista ihmisoikeusrikkomuksista. Ihastuttavien valokuvien kääntöpuolelta paljastuvat alipalkatut siirtolaistyöntekijät, naisia ja vähemmistöjä sortavat lait ja hurjat ympäristövaikutukset.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.