Harrastukset: Hiih­to­rat­sas­tus on hauska laji, jossa ei tyy­li­pis­tei­tä jaeta

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Esi­hen­ki­löt ovat sote-uu­dis­tuk­sen avain­hen­ki­löi­tä

Kenellekään ei ole uutinen, että sosiaali- ja terveydenhuollossa ollaan suurten muutosten äärellä. Väestö ikääntyy ja palveluntarve kasvaa, palvelualueet laajenevat ja etäpalveluihin panostetaan, robotiikkaa ja hyvinvointiteknologiaa otetaan käyttöön.

Samanaikaisesti viedään eteenpäin kenties historian suurinta organisaatiomuutosta – siirtymistä hyvinvointialueille. Ja tämä muutos jatkuu vielä pitkään vuodenvaihteen eli hyvinvointialueiden toiminnan alkamisen jälkeen.

Sotessa työskennellään jatkuvassa muutospaineessa, joka tutkimusten mukaan haastaa usein työhyvinvointia. Työn sujuvuus voi kärsiä muutoshässäkässä, kun uusia toimintatapoja vasta luodaan.

Toisaalta työntekijälle itselleen mielekkäitä tehtäviä voi jäädä pois. Jo perustyö tuntuu kiireiseltä, mutta sen lisäksi on otettava jatkuvasti haltuun uutta, kun toimintatavat, ohjeistukset ja yhteistyötahot muuttuvat nopeasti. Työn tavoitteiden ja saatavilla olevien resurssien välillä koetaan olevan ristiriitaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.