Krematorio: Oulun vai­na­jat kul­je­te­taan tuh­kat­ta­vak­si viiteen eri kau­pun­kiin koko kesän ajan

Oulu: Val­tuus­ton uusi pu­heen­joh­ta­ja Jarmo J. Husso pitää po­li­tiik­kaa lasten leik­ki­nä 70-lu­kuun ver­rat­tu­na

Luitko jo tämän: Ju­na­lip­pu voi maksaa mo­nin­ker­tai­sen hinnan, jos matkan varaa viime tin­gas­sa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Erä­kämp­pä paloi Pu­das­jär­vel­lä, ete­lä­suo­ma­lai­set nuoret miehet pe­las­tui­vat lie­keil­tä tä­pä­räs­ti – vain koira eh­dit­tiin pe­las­taa, ken­gät­kin jäivät

Häkämittarin hälytysääni pelasti osallisten hengen.

Pudasjärvellä pelastuslaitos sai kello kolmen aikaan aamuyöllä hälytyksen tulipalosta noin 50 kilometrin päähän palolaitokselta.

Palava kohde oli niin sanottu eräkämppä, joka sijaitsi maastossa. Yöpymässä olleet kaksi eteläsuomalaista miestä olivat heränneet häkähälyttimen ääneen, ja huomanneet mökin olevan ilmiliekeissä.

He ehtivät napata mukana olleen koiran häkistä ja pelastautua maastoon juuri ennen kuin tuli nielaisi mökin kokonaisuudessaan. Heillä ei ollut jaloissaan kenkiä ja puhelimet, lompakot sekä muu omaisuus jäi mökkiin.

Miehet ja koira pääsivät kävellen lähistöllä sijaitsevalle omakotitalolle, josta he soittivat hätäkeskukseen. Heidän oli tarkoitus lähteä keskiviikkoaamuna metsälle.

Pelastuslaitokselta kerrotaan, että miehiä autettiin hankkimalla heille kengät ja vaatetta sekä lainapuhelimet, jotta he saivat yhteydet läheisiinsä ja järjestettyä esimerkiksi raha-asioitansa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.