Ylioppilaat: Ou­lu­lai­nen Lauri Lohi kertoo, miten hän kir­joit­ti täydet pisteet äi­din­kie­len ko­kees­ta

Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Entinen vih­rei­den kan­san­edus­ta­ja ja Oulun kau­pun­gin­val­tuu­tet­tu Erkki "Susi" Pul­liai­nen on kuollut

Vihreiden kansanedustajana 24 vuotta toiminut valtiopäiväneuvos, professori Erkki Pulliainen on menehtynyt pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana Joroisissa Pohjois-Savossa. Hän oli syntynyt vuonna 1938 Varkaudessa.

Erkki Pulliainen tutki uransa aikana myös hirven vuodenaikaisvaellusta. Kuvattu Oulun eläinmuseossa vuonna 2011.
Erkki Pulliainen tutki uransa aikana myös hirven vuodenaikaisvaellusta. Kuvattu Oulun eläinmuseossa vuonna 2011.
Kuva: Teija Soini

Erkki Pulliainen tunnettiin lempinimellä ”Susi-Pulliainen”. Hänen viimeiseksi jäänyt teoksensa, vuonna 2019 ilmestynyt Suomalainen susi valittiin ympäristöjärjestö WWF:n Vuoden luontokirjaksi.

Kansanedustajana hän toimi 1987–2011. Hän erosi vuonna 2011 Oulun kaupunginvaltuustosta "demonstratiivisen tyytymättömyyden ilmaisuna" silloisen työministerin Anni Sinnemäen toimintaa kohtaan.

Lue lisää: Erkki Pul­liai­nen eroaa Oulun kau­pun­gin­val­tuus­tos­ta

Pulliainen tunnettiin ahkerana kirjoittajana. Hän julkaisi 64 kirjaa, yli 500 tieteellistä julkaisua ja lukuisia artikkeleja. Hänelle myönnettiin Suomen Tietokirjailijapalkinto vuonna 2007. Hän kirjoitti kolumneja myös Kalevaan poliittisen uransa päätyttyä.

Koulutukseltaan Pulliainen oli eläintieteilijä, maantieteilijä ja geologi. Pulliainen toimi Oulun yliopiston luonnontieteellisen tiedekunnan dekaanina vuosina 1980–1987 ja eläintieteen professorina 1975–2001. Helsingin yliopisto vihki hänet kunniatohtoriksi vuonna 2001.

Pulliaisen menehtymisestä kertoi hänen eduskunta-avustajansa Helena Juutilainen hänen vaimonsa Riitta Pulliaisen pyynnöstä.

Lue lisää: Pitkään edus­kun­nas­sa ollut Erkki Pul­liai­nen pohtii yhä ydin­voi­ma­ra­ken­ta­mis­ta ja kai­vos­toi­min­nan vai­ku­tuk­sia luon­toon

Erkki Pulliainen nousi eduskuntaan vuonna 1987.
Erkki Pulliainen nousi eduskuntaan vuonna 1987.
Kuva: Ilkka Laine