Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Oulu: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ener­gia­oma­va­rai­suus otet­ta­va va­ka­vas­ti

Suomen energiapolitiikassa on haasteita, jotka liittyvät suomalaiseen energiantuotantoon, kulutukseen, ilmastopolitiikkaan ja ympäristönsuojeluun.

On kehitettävä uusiutuvan energian tuotantoa sekä nostettava uusiutuvien energialähteiden osuutta energiantuotannossa. Tämä haaste liittyy uusiutuvien teknologioiden kehittämiseen ja lisäämiseen sekä niiden integroimiseen nykyiseen energiantuotantojärjestelmään. On käytettävä valtion resursseja tavoitteiden saavuttamiseksi tutkimukseen, kehitykseen ja investointeihin energiatekniikan saralla.

"Tarvetta on energian jakelujärjestelmän kehittämiseen sekä energiahuollon varmistamiseen erilaisissa poikkeustilanteissa."

Suomi on sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjään ilmastonmuutoksen torjumiseksi, joten on välttämätöntä olla maailman kärkeä uusiutuvien energialähteiden lisäämisessä, jotta hiilidioksidipäästöjä tuottavat vanhentuneet teknologiat saadaan korvattua uusilla tulevaisuuden prosesseilla ja menetelmillä. Tämä varmistaa kilpailukykyisen teollisuuden Suomessa. Näin meillä on työtä, tulosta riittää edelleenkin jaettavaksi hyvinvointiyhteiskuntaan.

Lähitulevaisuuden haaste on energiahuollon turvaaminen. On turvattava energiahuolto ja varmistettava, että kuluttajilla on jatkuva ja luotettava energialähde. Yhteiskuntarauha ei kestä kylmiä koteja. Energiapolitiikka tarvitsee päättäjiä, jotka ottavat vakavasti energiantuotannon tarpeet, sillä vuonna 2035 energian tarve on ennusteen mukaan 22 gigawattituntia. Tarvetta on energian jakelujärjestelmän kehittämiseen sekä energiahuollon varmistamiseen erilaisissa poikkeustilanteissa.

Energiantuotannon haasteet vaativat jatkuvaa työtä ja investointeja, jossa valtiolla on oltava ohjausrooli. Suomi voi saavuttaa tavoitteensa energia- ja ympäristöalalla määrätietoisella energiapolitiikalla.

Jouni Jussinniemi

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja

kansanedustajaehdokas (vas.)

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.