Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Ellie Goul­ding ja Me­ga­deth Qstoc­kin pää­esiin­ty­jik­si – fes­ti­vaa­li viettää hei­nä­kuus­sa 20-vuo­tis­juh­liaan

Qstockin lauantain pääesiintyjänä nähtävä Ellie Goulding tunnetaan muun muassa kappaleistaan Love Me Like You Do, Hate Me ja Lights. Kuva kesältä 2022, jolloin Goulding esiintyi Lissabonissa.
Qstockin lauantain pääesiintyjänä nähtävä Ellie Goulding tunnetaan muun muassa kappaleistaan Love Me Like You Do, Hate Me ja Lights. Kuva kesältä 2022, jolloin Goulding esiintyi Lissabonissa.
Kuva: JOSE SENA GOULAO

Ensi kesän Qstockin lauantain pääesiintyjänä nähdään Britannian suurimpiin pop-tähtiin kuuluva Ellie Goulding, festivaali kertoo tiedotteessaan. Gouldingin kappaleita on kuunneltu suoratoistopalveluissa yhteensä yli 40 miljardia kertaa.

Tähden neljä albumia ovat myyneet Suomessa platinaa ja maaliskuussa Goulding julkaisee uransa viidennen albumin, joka on nimeltään Higher Than Heaven.

Perjantaina oululaisfestivaalin päälavalle puolestaan nousee yhdysvaltalainen metallisuuruus Megadeth. 40 vuoden ajan toimineen yhtyeen uusin albumi The Sick, The Dying ...and The Dead julkaistiin viime syksynä. Megadeth on nähty Qstockissa aiemmin kesällä 2014.

Qstock julkisti tiistaina, että festivaaleilla nähdään tulevana kesänä myös norjalaispoppari Dagny, Alma, Isac Elliot, Olavi Uusivirta, Battle Beast, Averagekidluke, Insomnium, Lauri Haav, Kuumaa, Michael Monroe ja Turmion Kätilöt. Festivaali viettää tulevana kesänä 20-vuotisjuhlaansa.

– Ensi kesän esiintyjistä on nyt noin puolet julkistettu. Juhlavuoden ohjelma tulee olemaan hieno läpileikkaus menneistä vuosista ja samalla katsaus tulevaan. Kesällä nähdään sekä suuria tähtiä maailmalta että tulevaisuuden lupauksia kellareista, festivaalijohtaja Mikko Forstén kommentoi tiedotteessa.

Forsténin mukaan myös Kuusisaaressa ja Raatissa sijaitseva festivaalialue kokee tänä vuonna palveluiden ja oheisohjelman osalta useita uudistuksia, joista kerrotaan lisää keväämmällä.

Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 28.–29. heinäkuuta. Qstock on ollut loppuunmyyty jo yhdeksänä kesänä peräkkäin keräten 40 000 juhlijaa kahden päivän aikana.