Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Eivätkö miehet kärsi sodan kau­huis­ta?

Venäjän raakalaismainen hyökkäys Ukrainaan on tuonut sodan kärsimykset ja tapetut ihmiset eurooppalaisten olohuoneisiin. Sota on nyt lähempänä meitä kaikkia kuin aikoihin.

Hyvin usein uutisoinnissa ja mielipidekirjoituksissa käytetään fraasia, jossa kerrotaan ”lukemattomien lasten, naisten ja vanhusten kärsivän sodan kauhuista”. Mieleen ei voi olla juolahtamatta, eivätkö miehet kärsi sodan kauhuista?

"Jos haluamme lopettaa sodat, on ajateltava, että se koskettaa kaikkia ja herättää meissä kaikissa kauhua – myös miehissä."

Minkä mielikuvan tämä uutisointi antaa meidän pienille pojille tai nuorukaisille – eikö mies saa tuntea pelkoa ja kauhua sodan kohdatessaan tai sitä ajatellessaan?

Mitä enemmän uutisoinnissa korostetaan lasten, naisten ja vanhusten roolia sodan kärsijöinä, unohtaen pojat ja miehet, sitä enemmän me tuemme ajatusta miesten luonnollisesta paikasta sodassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.