Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Eikö pari täh­ti­sä­de­tik­kua riit­täi­si? – ilo­tu­li­tuk­sen ai­heut­ta­ma haitta ih­mi­sil­le, eläi­mil­le ja ym­pä­ris­töl­le on kiis­ta­ton

Viime vuosina on varoitettu mikromuovista ja muovihiukkasista, jotka ovat holtittoman muovinkäytön myötä päätyneet meriin, järviin ja muuhun luontoon. Lopulta ne päätyvät meidän ihmistenkin ruokaketjuun muun luomakunnan tuhon jatkeena.

Mikä ihmisessä on vikana, ettei lisääntynyt tieto ilmastonmuutoksesta, luontokadosta, biodiversiteetin uhkista ja sodan järkyttävistä vaikutuksista saa aikaan riittävää asenne- ja elämäntapamuutosta?

Mikä Suomessa on vikana, että puhtaan energian ja vihreän siirtymän oletettu ihannevaltio hyväksyy metsiensä, vihreän kullan, saastuttamisen vuodenvaihderituaalina? Ilotulituksen pauke, välähdykset ja ruudin haju ovat eläimen näkökulmasta paitsi uhkaavia, suoranainen trauma luonnolle.

Miksi Oulun alueella siis sallitaan edelleen luontoa ja eläimiä loukkaava ilotulitus? Ajatellaanko lainkaan mihin kaikki muoviroju ja muu paukkusaaste leviää sen jälkeen, kun raketit on ammuttu atmosfääriin? Ilotulitteethan ovat juuri sitä mikromuovia, jonka käyttöä tulisi kaikin tavoin välttää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.