Analyysi: Oulun jät­ti-in­ves­toin­nit kan­nat­taa tehdä vaikka ris­kil­lä

Oulu: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Ei vain uutta op­pi­mas­sa – en­ti­ses­tään nuo­ren­tu­nut OLS tähyää al­ka­neel­la jää­pal­lo­kau­del­la kuuden jouk­koon: "Vastuu ja­kau­tuu isom­mal­le ryh­mäl­le"

Kausi alkoi tappiolla Akillekselle, mutta pelissä oli silti hyviä elementtejä, joiden varaan voitto-odotuksia voi rakentaa.

Väinö Pasma tuuletti sormi pystyssä OLS:n 1–3-kavennusta Akillesta vastaan. Maali oli Pasmalle liigauran ensimmäinen.
Väinö Pasma tuuletti sormi pystyssä OLS:n 1–3-kavennusta Akillesta vastaan. Maali oli Pasmalle liigauran ensimmäinen.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Jääpallo, liiga, OLS–Akilles 2–9 (1–3)

Sama kuvio toistuu kerta toisensa jälkeen: OLS kierrättää alakerrassa aikansa palloa ja lähtee yhtenä rintamana hyökkäämään kohti Akilleksen maalia.

Tätä on OLS vuosimallia 2021: nuori joukkue pyrkii sinnikkäästi kehittämään peliään pitämällä pallon pääosin jään pinnalla. Taktiikka ei muutu, vaikka vastassa on hallitseva mestari.

Sarja-avauksessa strategia piti OLS:n pelissä mukana vajaat 70 minuuttia. Liigauransa maalitilin avanneen Väinö Pasman ja Saku Hartikaisen osumilla 2–4-tilanteessa pitkään sinnitelleen OLS:n bensa lopahti Atte Lämsän ja Samuli Sakon loukkaantumisten myötä.

– Kun energia loppui, tuli muutamia helppoja virheitä. Olen tyytyväinen poikien taisteluun, pelissä oli hyviä suorituksia, OLS-luotsi Timo Tiusanen totesi.

Viime kaudesta entisestään nuorentunut OLS menetti riveistään muutaman runkomiehen. Maalivahti Pertti Virtanen ripusti hanskansa naulaan, Niklas Valtanen siirtyi Veiterään ja keltapaitojen pallollisesta pelistä päävastuun kantanut Eemi Dolk on ainakin toistaiseksi pois vahvuudesta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.