Tulipalot: Oulun Top­pi­las­sa syttyi aa­mu­yöl­lä kolmas ta­hal­li­sek­si epäilty palo

Koulut: Oulun ainoa kak­si­kie­li­nen enk­ku­luok­ka pyörii Poh­jois-Ri­ta­har­jus­sa

Ihmiset: Hai­luo­to­lai­sel­la Juha Topilla on tai­to­ja, joiden vuoksi elo­ku­va­tuo­tan­not soit­ta­vat hänelle

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ehdotus kes­tä­vän työ­kult­tuu­rin avain­asioik­si – ai­neet­to­mat ja ai­neel­li­set tekijät ovat vah­vas­ti vuo­ro­vai­ku­tuk­ses­sa

Olemme keskittyneet Oulun yliopistossa työhyvinvoinnin ja kestävän kehityksen kokonaisuuteen. Tätä tutkimme ja opetamme monitieteellisesti. Kokonaisuus korostaa niin sosiaalisia, ympäristöllisiä kuin taloudellisia näkökohtia.

Yhteydet työpaikoille ovat tärkeitä. Keskeistä on niin esihenkilöiden kuin koko henkilöstön aktiivinen osallistuminen. Tavoitteena on lisätä työyhteisön ja työympäristön kokonaislaadukkuutta – ja siten että otetaan myös ”maapallokysymykset” huomioon. Tarvitaan moni- ja korkeatasoinen työkulttuuri. Sanalla kuvailemme tavara- ja palvelutuotannon edellytysten ja suorittamisen kokonaisuutta.

Työkulttuurikin rakentuu useimmiten aloittaen työterveydestä ja työturvallisuudesta. Tutkimustuloksia ja oppikirjoja on paljon juuri noihin kahteen tärkeään perustavoitteeseen liittyen. Fysiikka, kemia, arjen fysiologinen ergonomia ja työlääketiede ovat ensin sovellettavia oppialoja työolosuhteita suunniteltaessa ja parannettaessa.

Päähuomio, ainoakin huomio, on usein varsin aineellisissa seikoissa, jotka toki ovat tärkeitä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.