Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Eh­dok­kail­ta tyrmäys su­si­lau­moil­le Kalevan vaa­li­ko­nees­sa – ­tut­ki­jan mukaan pin­ta-alaa ja ra­vin­toa riit­täi­si uusille re­vii­reil­le

Yksikään keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten ehdokkaista ei peukuta susimäärän kasvattamisen puolesta. Eduskunta päätti metsästyslain muutoksesta perjantaina. Susiasia pysyy pöydällä vaalien jälkeenkin.

Kalevan vaalikoneen kysymys susireviireistä osoittaa, että valtaosa eduskuntavaaliehdokkaista ei innostu susien määrän kasvusta Oulun vaalipiirin alueella. Vastauksissa korostuvat susien aiheuttamat haitat ja koettu tarve vähentää susia. Tällä hetkellä suden kannanhoidollista metsästystä ei tapahdu lainkaan.

Lähes 60 prosenttia koneeseen vastanneista ehdokkaista on eri mieltä väitteen kanssa, että Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa on tilaa uusille susireviireille.

Yksikään keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten ehdokas ei ole väitteen kanssa samaa mieltä.

– Susikanta on pidettävä kontrollissa siten, että sudet eivät aiheuta vahinkoja kotitalouksille, ihmisille tai kotieläimille, perustelee torjuvaa kantaansa keskustan oululainen ehdokas Susanna Kisner.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.