Pääkirjoitus: Suomen side Ruot­siin vah­vem­pi ja ta­sa-ar­voi­sem­pi kuin yli 200 vuo­teen, on jo aika unohtaa komp­lek­sit

Suurpetokeskus: Tuore tar­kas­tus kertoo useista puut­teis­ta Kuu­sa­mon suur­pe­to­kes­kuk­ses­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Edus­kun­nan ir­ti­sa­not­tu tur­val­li­suus­joh­ta­ja Savola jättää va­li­tuk­sen­sa ensi vii­kol­la – "Voimme viitata siihen, miten Yli-Vii­ka­rin ta­paus­ta on hoi­det­tu"

Juha Sipilä -tallenteen vuoksi potkut saanut turvallisuusjohtaja Jukka Savola pitää kiinni näkemyksestään, että irtisanominen oli huonosti perusteltu. Hän kokee, ettei hänen tapaustaan käsitelty yhtä huolellisesti kuin esimerkiksi Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin tilannetta.

Eduskunnan kansliatoimikunta on viime aikoina käsitellyt kahta merkittävässä asemassa olevan viranhaltijan tapausta.
Eduskunnan kansliatoimikunta on viime aikoina käsitellyt kahta merkittävässä asemassa olevan viranhaltijan tapausta.
Kuva: Joel Maisalmi

Eduskunnan irtisanottu turvallisuusjohtaja Jukka Savola aikoo jättää valituksensa irtisanomisesta hallinto-oikeuteen ensi viikon aikana. Savola kertoo katsovansa vielä, miten eduskunnan kansliatoimikunta on toiminut Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin asiassa selvityksen kohteena olevalle henkilölle varatun kuulemis- ja vastineoikeuden sekä päätösten perustelemisen osalta.

Savola kokee, että päätös hänen irtisanomisestaan tehtiin hätiköidysti puutteellisin perustein.