Liikenne: Useat ket­ju­ko­la­rit lait­toi­vat Oulun ja Kem­pe­leen lii­ken­teen se­kai­sin

Mielenterveys: OYSin nuo­ri­so­psy­kiat­rian osas­tol­la toi­vo­taan apua kesällä avat­ta­vas­ta syö­mis­häi­riö­kes­kuk­ses­ta

Luitko jo tämän: Nyt puhuu Kärp­pien pu­heen­joh­ta­ja Heikki Kont­sas, mutta hen­ki­lös­tö­vaih­dok­sis­ta hän vai­ke­nee

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Do­ku­ment­ti: Seksin peloton mi­ni­mum­mo on todella kova luu

Kaikki mitä kaksi toisiaan rakastavaa aikuista tekee keskenään makuuhuoneessa tai keittiön lattialla, on ok, sanoo Ruth Westheimer, Yhdysvaltain tunnetuin ja kiitetyin seksiterapeutti.

Yhdysvaltain tunnetuin ja kiitetyin seksiterapeutti, yli 90-vuotias Ruth Westheimer pääsi lapsena pakoon Saksan juutalaisvainoja.
Yhdysvaltain tunnetuin ja kiitetyin seksiterapeutti, yli 90-vuotias Ruth Westheimer pääsi lapsena pakoon Saksan juutalaisvainoja.

Dokumenttiprojekti: Seksitohtori Ruth

★★★★ Kaikki mitä kaksi toisiaan rakastavaa aikuista tekee keskenään makuuhuoneessa tai keittiön lattialla, on ok, sanoo Ruth Westheimer, Yhdysvaltain tunnetuin ja kiitetyin seksiterapeutti.

Suorapuheinen nainen on jo vuosikymmenien ajan antanut suorasukaisia seksi- ja parisuhdeneuvoja tv-ohjelmissa.

Hänelle sataa kiitosta, mutta kiertelemätön puhetapa on herättänyt myös kritiikkiä.

Normaali on sana, jota nyt jo yli 90-vuotias terapeutti vihaa. Ei ole olemassa mitään normaalia, tämä herttaisen isoäidin perikuva sanoo.

Hän on 140 senttimetriä pitkä, mutta sanoo tuntevansa itsensä henkisesti kaksimetriseksi.

Selviytyjä ja ikuinen optimisti

Westheimer on puhunut paljon naisten seksuaalisuuden puolesta. Hän sanoo aistivansa pakolaistaustansa ansiosta herkästi, jos jonkun ihmisarvoa ei tunnusteta.

Saksassa vuonna 1928 syntynyt Westheimer joutui itse jo varhain ottamaan vastuun omasta elämästään sen jälkeen, kun hänen juutalaiset vanhempansa lähettivät ainoan lapsensa, 10-vuotiaan tyttärensä Sveitsiin pakoon natsien vainoja.

Tämä osuus Westheimerin elämästä on kuvitettu dokumentissa koskettavina piirroksina.

Kovista kokemuksista huolimatta onnellisen perheen kasvatti ehti saada elämälleen ja itsetunnolleen hyvät pohjat. Hänestä kasvoi selviytyjä ja ikuinen optimisti, joka ei kumartele kuvia tai pelkää ketään.

TV1 klo 22.00