Käräjäoikeus: Omis­ta­jal­ta ka­ran­nut koira puri toista koiraa ja miestä Rak­si­las­sa

Jääkiekko: Kärpät ru­tii­ni­voi­tol­la kiinni ko­ti­etuun – Seu­raa­vak­si edessä tup­la­pe­lit HIFK:ta vastaan

Hyvinvointialueet: Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Di­gi­hy­pe rapisi kou­luis­sa, kun mo­bii­li­lait­tei­den tuomat on­gel­mat al­koi­vat kaatua niskaan – nyt lie­ve­il­miöi­hin on korkea aika puuttua

Mobiililaitteet toivat kouluihin uusien mahdollisuuksien ohella odottamattomia ongelmia. Lieveilmiöt etenkin kännyköiden kohdalla ovat todellisia. Usko digilaitteiden autuaaksitekevyyteen näyttää saavuttaneen kyllästymispisteensä.

Oulun kaupunginvaltuustolle jätettiin viime maanantaina aloite, jossa esitetään Oulun kouluihin yhteisiä järjestyssääntöjä kännyköiden käyttökiellon toteuttamiseksi oppitunneilla. Aihe on ajankohtainen ja tärkeä.

Tapa, jolla kännykän aiheuttamat ongelmat saadaan paremmin kuriin, on kuitenkin syytä miettiä huolella. Kouluja ja opettajia on kuultava, oppilaiden ja näiden vanhempien kanssa keskusteltava. Asia kuuluu heille kaikille.

Kuten keskiviikon Kaleva kertoi, ilmiöön on Oulun kouluissa jo tartuttukin ja jutun esimerkkitapausten mukaan järkevällä tavalla. Oppitunneilla kännykät pysyvät piilossa, ja ne voidaan ottaa esille, jos niistä on oppimistilanteessa hyötyä.

Kännykkäriippuvuudesta on tullut maailmanlaajuinen puheenaihe.
Kännykkäriippuvuudesta on tullut maailmanlaajuinen puheenaihe.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.