-

Jurt­ta­sau­na lämpiää kyl­mäl­lä itä­ra­jal­la

–Turistit pitävät rajan eksotiikasta, paitsi itäsaksalaiset, jotka sanovat nou, nou, elämysyrittäjä Sabrina Logeais hymähtää.

–Turistit pitävät rajan eksotiikasta, paitsi itäsaksalaiset, jotka sanovat nou, nou, elämysyrittäjä Sabrina Logeais hymähtää.

Tilaajille
Tilaajille

Itätaivas hehkuu punaisena, kun ajelemme iltapimeässä kohti Kuhmoa.

Punaisella hehkulla on nyt erityinen symboliikka. Olemme menossa jututtamaan Kuhmon Vartiuksen rajaseudun asukkaita itärajan läheisyydestä.

Voisiko Valko-Venäjän kaltainen tilanne tapahtua Suomen itärajalla?

Valko-Venäjä on kuljettanut Eurooppaan pyrkiviä ihmisiä Puolan rajalle syksyn ja alkutalven aikana. Tiedossa on, että eri puolilta tulevien turvapaikanhakijoiden yhdeksi kohdemaaksi on mainittu Suomi.

Voitaisiinko turvapaikanhakijoita käyttää lähirajallamme pelinappuloina idän ja lännen välisessä pullistelussa?

Kuhmolaiset myöntävät ison ja mahtikkaan Venäjän läheisyyden nousseen keskusteluihin ja omiin ajatuksiin.

Silti arki rullaa ja joulu tulee itärajalle kuin ennenkin.

Lentiiran lomakylän kohdemanageri Sanna Kyllönen on nähnyt maailmaa ja ollut mukana myös politiikassa. Itärajan tilannetta hän on peilannut maailman tilanteeseen, mutta jättänyt ajattelun sikseen. Kiireinen nainen haluaisi päästä tasapainoon työn ja muun elämän kanssa. – Haluaisin enemmän aikaa tarjoamilleni hyvinvointipalveluille.
Lentiiran lomakylän kohdemanageri Sanna Kyllönen on nähnyt maailmaa ja ollut mukana myös politiikassa. Itärajan tilannetta hän on peilannut maailman tilanteeseen, mutta jättänyt ajattelun sikseen. Kiireinen nainen haluaisi päästä tasapainoon työn ja muun elämän kanssa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.