Pienituloisuus: Ou­lu­lai­nen Jaakko Koi­vu­kan­gas kertoo, miten alle tu­han­nen euron pal­kal­la tulee toimeen

OYS: OYSiin tullut poik­keuk­sel­li­sen paljon jä­nis­rut­to­ta­pauk­sia

Hankkeet: Hei­nä­pään jal­ka­pal­lon­sta­dion­pro­jek­ti jäihin

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Bonava myy ker­ros­ta­lo­jen ra­ken­nus­paik­kan­sa Oulussa –  "Olemme saaneet hyvin tar­jouk­sia ja neu­vot­te­lem­me koko ajan ton­teis­ta", sanoo alue­joh­ta­ja Mar­juk­ka Kuit­ti­nen-Jus­si­la

Kovasti isoja kerrostalohankkeita tehnyt Bonava Suomi Oy luopuu tonteistaan Oulussa.

Päätettyään vetäytyä Oulusta alkuvuodesta Bonava Suomi Oy pyrkii luopumaan ja myymään haltuunsa hankkimat rakentamattomat tontit. Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta päätti hyväksyä yhtiön anomukset luovuttaa tontteja kolmannelle osapuolelle ja myönsi jatkoaikaa rakentamisvelvollisuuden määräaikoihin.

Limingantullissa yhtiö luopuu neljästä kerrostalotontista ja Toppilansaaresta yhdestä, johon voidaan rakentaa kaksi kerrostaloa. Toppilassa korttelin viimeisen kerrostalon rakennusoikeus on tarkoitus myydä asunto-osakeyhtiö Sokurin Hyveen mukana jollekin muulle.

Bonavalla on myös myynnissä suureksi osaksi rakentamaton Ahjo-Kalevan tontti Karjasillalla eli entinen Kalevan toimitalon alue.

– Olemme saaneet hyvin tarjouksia ja neuvottelemme koko ajan tonteista. Osapuolet ovat tarjonneet erilaisia sisältöjä tonttien hankinnassa. Niitä on käyty läpi, mutta vielä ei ole tehty ihan lopullisia päätöksiä, arvioi Bonava Suomi Oy:n Oulun aluejohtaja Marjukka Kuittinen-Jussila.

Nyt rakennushankkeet mainituissa paikoissa ovat olleet pysähdyksissä. Kuittinen-Jussila sanoo, että tonttikaupat on tarkoitus saada päätökseen mahdollisimman nopeasti, mutta rakentaminen ei välttämättä pääse alkamaan ihan heti.

– Nämä ovat isoja asioita ja puhutaan isoista summista. Se tarkoittaa, että asiat eivät tapahdu sormia napsauttamalla. Esimerkiksi milloin Ahjo-Kalevassa tuleva uusi toimija aloittaa rakentamisen riippuu siitä, minkä verran se käyttää aikaa suunnitteluttamiseen ja millä aikataululla kohteet suunnitellaan toteutettaviksi.

Bonavalla on Ahjo-Kalevassa valmiiksi haettuna rakennuslupa vain yhdelle kerrostalolle, ja toisesta on tehty suunnitelmaluonnos.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.