Kadonneet: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Peruskoulu: Ou­lu­lais­opet­ta­ja kertoo, mikä kä­si­työn ope­tuk­ses­sa meni pieleen

Video: Bussi ajoi tör­keäs­ti päin pu­nai­sia Kai­jon­har­jus­sa

Mainos: Markkinointitoimisto Kolmas Polvi etsii markkinoinnin asiantuntijaa - tutustu ja hae tästä

Bit­tiu­min uutena toi­mi­tus­joh­ta­ja­na aloit­taa Johan Wes­ter­marck – yhtiö ta­voit­te­lee yhä 10 pro­sen­tin vuo­tuis­ta kasvua

Bittiumilla on toimitilat Oulun pohjoispuolella.
Bittiumilla on toimitilat Oulun pohjoispuolella.
Kuva: Bittium

Oululainen teknologiayhtiö Bittium Oyj kertoo, että sen uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Johan Westermarck.

Hän aloittaa yhtiön toimitusjohtajana huhtikuun alussa.

Westermarck on viimeksi toiminut Citec Group Oy Ab:n toimitusjohtajana. Tätä aiemmin hän on toiminut muun muassa Maintpartner Groupin toimitusjohtajana.

– Odotan innolla uutta tehtävääni. Bittiumin kovalla osaamisella ja huippuluokan tuotteilla on hyvä rakentaa tulevaisuutta, sanoo Westermarck yhtiön tiedotteessa.

Bittiumin nykyinen toimitusjohtaja Hannu Huttunen kertoi lokakuussa jättävänsä yhtiön toimitusjohtajan tehtävät ensi vuoden maaliskuun lopussa. Sen jälkeen hän jatkaa yhtiön hallituksen neuvonantajana vuoden 2023 loppuun.

Yhtiö linjaa kasvutavoitetta

Bittiumin tiedotteessa kerrotaan, että se tavoittelee keskimäärin yli kymmenen prosentin vuotuista liikevaihdon kasvua ja kymmenen prosentin liikevoittotasoa. Yhtiö arvioi, että se saavuttaa tavoitteet vuonna 2024.

Bittium asetti samat tavoitteet jo kaksi vuotta sitten.

Koronapandemian vuoksi elektronisten komponenttien saatavuudessa oli ongelmia, mikä hidasti yhtiön liiketoiminnan ja myynnin kehittymistä viime ja tänä vuonna.

Bittium arvioi, että markkinat ovat elpymässä ja komponenttipula väistyy ensi vuoden aikana.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Erkki Veikkolainen sanoo, että yhtiö on investoinut merkittävästi tuotekehitykseen vuosina 2018–2021.

– Nämä tuotekehitysinvestoinnit on saatettu päätöksen ja olemme siirtymässä tuotekehityspainotteisesta tuoteportfolion laajentamisesta kansainvälisen liiketoiminnan laajentamiseen ja kasvuun.

Veikkolaisen mukaan Bittium tavoittelee tulevien vuosien aikana kansainvälistä kasvua sekä taktisten viestintäratkaisujen että lääketieteen teknologiatuotteiden ja palveluiden osalta.

Kuva vaihdettu 9.12. kello 10.57. Jutun ensimmäisessä versiossa oli kuva Bittiumin entisestä rakennuksesta.