Kolumni: Kukaan ei saisi joutua kiu­sa­tuk­si, mutta yhä liian moni joutuu

Kuvagalleria: North of Hell -fes­ti­vaa­li kokosi me­tal­li­kan­san Kuu­si­saa­reen

Bittium esit­te­lee uniap­nean tes­taus­me­ne­tel­mää isoilla mes­suil­la Yh­dys­val­lois­sa

Bittiumin pääkonttori sijaitsee Oulussa.
Bittiumin pääkonttori sijaitsee Oulussa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oululainen teknologiayhtiö Bittium esittelee uniapnean testaamiseen kehittämäänsä ratkaisua Sleep 2022 -messuilla Yhdysvalloissa, tiedotteessa kerrotaan. Tapahtuma on suuri unitutkimuksen ja -lääketieteen alan kongressi, joka pidetään Charlottessa 4.–8. kesäkuuta.

Tutkimusten mukaan maailmassa on yli 936 miljoonaa uniapneaa sairastavaa ihmistä. Kotona nukkuessa tehtävällä hengityshäiriöiden rekisteröinnillä saadaan selville onko potilaalla unenaikainen hengityshäiriö ja tarvittaessa päästä nopeasti hoidon piiriin.

Bittium esittelee messuilla tekoälyä hyödyntävää Bittium Respiro -kokonaisuutta, joka koostuu mittauslaitteesta, analyysiohjelmistosta, räätälöidyistä tarvikkeista ja palvelualustasta.

Ratkaisu esianalysoi ja muuntaa mittaustiedon visuaalisempaan ja informatiivisempaan muotoon. Tämä helpottaa ja nopeuttaa hoitohenkilökunnan työtä jatkoanalyysin ja diagnoosin tekemisessä.

Bittiumin kaikki lääketieteen teknologiatuotteet toimivat pilvipohjaisissa taustajärjestelmissä, joten tietoja voidaan analysoida sijainnista riippumatta.