TOKION OLYMPIALAISET: Tokion päi­vä­kir­ja: Päi­vä­ret­ki ran­ni­kol­le Enos­hi­maan

FORMULAT: Ana­lyy­si: Valt­te­ri Bottas oli Unkarin gp:ssä niin huono, että siitä oli Mer­ce­dek­sel­le etua

Belgia ei antanut Tanskan yl­lät­tää, Kevin De Bryune käänsi ottelun suunnan toi­sel­la jak­sol­la

Suomi on edelleen hyvissä asemissa taistelussa jatkopaikasta.

Yussuf Poulsen laukoi ottelun avausmaalin jo toisella peliminuutilla.
Yussuf Poulsen laukoi ottelun avausmaalin jo toisella peliminuutilla.
Kuva: Hannah McKay/Pool/EPA

Belgia jatkoi puhtaalla pelillä jalkapallon EM-kisojen B-lohkossa, kun se kukisti Tanskan Kööpenhaminan Parken-stadionilla lukemin 1–2 (1–0).

Ottelun voittomaalista vastasi belgialaistähti Kevin De Bryune 71. peliminuutilla komean kuvion päätteeksi.

Puoliajalla kentälle vaihdettu De Bryune käänsi ottelun Belgialle pohjustamalla ensin taiturimaisesti Thorgan Hazardin 1–1-tasoituksen 55. minuutilla.

Ottelun avausmaali syntyi jo toisella peliminuutilla Yussuf Poulsenin toimesta. Tilanne sai alkunsa Belgian Jason Denayerin harhasyötöstä.

Ottelussa nähtiin koskettava hetki kymmenennellä peliminuutilla, kun molemmat joukkueet lopettivat pelaamisen minuutiksi ja osoittivat yhdessä yleisön kanssa suosiotaan Tanskan tähtipelaaja Christian Eriksenille. Eriksen lyyhistyi kentän pintaan ja hänen sydämensä pysähtyi lauantaina Tanskan avausottelussa Suomea vastaan.

Suomi on edelleen hyvissä asemissa taistelussa jatkopaikasta.

Jos Belgia voittaa Suomen, ja Tanska voittaa Venäjän, vertaillaan lohkossa Suomen, Venäjän ja Tanskan maalieroja keskinäisistä otteluista.

Kyseisessä vertailussa Suomi on hyvissä asemissa. Huuhkajat voitti Tanskan maalilla ja hävisi Venäjälle maalilla, joten Suomen sijoituksen ratkaisisi Tanskan ja Venäjän välinen kamppailu. Jos Tanska voittaisi Venäjän vähintään kahdella maalilla, olisi Tanska lohkokakkonen, Suomi kolmas ja Venäjä neljäs.

Jos Suomi häviää Belgialle, ja Tanska voittaisi Venäjän 1–0, Suomi, Tanska ja Venäjä olisivat kaikki tasapisteissä samalla keskinäisten otteluiden maalierolla. Tällöin joukkueet olisivat tehneet keskinäisissä otteluissa myös yhtä monta maalia. Joukkueiden paremmuus ratkaistaisiin tarkastelemalla sitä, kuinka monella maalilla kukin joukkue on hävinnyt lohkovoittaja Belgialle.

Jos Tanska voittaisi Venäjän yhdellä maalilla siten, että Venäjäkin onnistuisi maalinteossa, jäisi Suomi lohkojumboksi.

Jos Suomi häviäisi Belgialle, ja Venäjä voittaisi Tanskan, olisi Suomi lohkokolmonen. Tässä skenaariossa Huuhkajien jatkopaikka riippuisi muiden lohkojen otteluista.

Jos Suomi voittaisi Belgian, olisi se varmasti jatkossa. Myös tasapelipiste parantaisi Huuhkajien jatkomahdollisuuksia merkittävästi.

Belgialle kärsitty 1–0-tappiokaan ei olisi Suomen kannalta katastrofi. Venäjä nöyrtyi Belgialle maalein 3–0.

EM-kisojen kuudesta alkulohkosta pääsee jatkoon jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta. Lisäksi neljä parasta kolmanneksi sijoittunutta joukkuetta lunastaa jatkopaikan.

Suomi ja Belgia kohtaavat Pietarissa ensi viikon maanantaina kello 22.