Hoitopalvelut: Pohteen uudella här­ve­lil­lä voi mitata ter­veyt­tään aivan itse Kon­tin­kan­kaan akuut­ti­vas­taan­otol­la

Rikokset: Au­to­kaup­pa johti julmaan ryös­töön Kau­ko­vai­niol­la

Kauppahalli: Jou­lun­ai­ka avat­tiin Oulun kaup­pa­hal­lis­sa kol­mi­päi­väi­sel­lä ta­pah­tu­mal­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Barbie val­loit­taa yhä pin­kil­lä ole­muk­sel­laan – Nukke muuttuu ajan mukana ja saa ai­kui­set faninsa in­toi­le­maan jo tämän kesän uudesta bar­bi­elo­ku­vas­ta

Merja Käyhkö on yksi monista Barbie-harrastajista. Hän on kerännyt kotiinsa kymmeniä Barbie ja Ken -nukkeja, joille ompelee vaatteita. Barbie-ilmiö on pinnalla vielä yli 60 vuoden jälkeen. Pitkänhuiskea kaunotar herättää ristiriitaisia ajatuksia, mutta muuntuu ajan mukana ja on säilyttänyt megasuosionsa.

Barbieta on pidetty feministisenä esikuvana nuorille tytöille, jotka haluavat seurata unelmiaan.

Yhdysvalloissa 1950-luvun lopulla ilmestynyt nukke nimittäin edusti siihen aikaan modernia naista: Barbie oli itsenäinen ja aktiivinen uranainen, joka ei mennyt naimisiin tai hoitanut kotona lapsia. Myöhemmin barbia on hahmona alettu myös kyseenalaistaa ja kehittää nykyaikaan sopivammaksi.

Ruth Handlerin suunnittelema ja hänen tyttärensä mukaan nimetty Barbie-nukke on yksi maailman tunnetuimmista leluista. Handler halusi tarjota erilaisen vaihtoehdon hoivaajan ja kotiäidin rooliin keskittyneille leluille, joita tytöille siihen aikaan yleensä tarjottiin.

Merja Käyhkö teki Aino-barbilleen asun uuden Barbie-elokuvan inspiroimana.
Merja Käyhkö teki Aino-barbilleen asun uuden Barbie-elokuvan inspiroimana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.