Kolumni: Kukaan ei saisi joutua kiu­sa­tuk­si, mutta yhä liian moni joutuu

Kuvagalleria: North of Hell -fes­ti­vaa­li kokosi me­tal­li­kan­san Kuu­si­saa­reen

Baa­ri­sa: Finn­ki­no Plazan Lu­xe-sa­lis­sa voi ki­lis­tää drink­sua lö­hö­pen­kis­sa samalla kun katsoo mur­ha­mys­tee­riä

Elokuvateatterissa saa nykyään nautiskella alkoholia.

Löhöpenkkiin kuuluu pöytä, jolle voi laskea juomat ja pientä naposteltavaa.
Löhöpenkkiin kuuluu pöytä, jolle voi laskea juomat ja pientä naposteltavaa.
Kuva: Kati Valjus

Elokuvateatterissa saa nykyään nautiskella alkoholia. Finnkino Plazan ykkössali on jokin aika sitten muuntunut Luxe-saliksi, jossa penkit ja elämys on pistetty kokonaan uusiksi.

Reilun kokoisesta nojatuolista saa kallistettua selkänojan ja säädettyä jalkojen asentoa. Parasta on se, että jalkatilaa on niin reilusti, että kun olet paikallesi asettunut, ei ole vaaraa, että joutuisit vielä hyppimään ylös mattimyöhäisten takia.

Tietyissä näytöksissä on nyt myös anniskeluoikeudet. Se tarkoittaa sitä, että alakerran baarista voi ostaa alkoholijuomia salissa nautittavaksi.

Anniskelunäytöksiä on useissa eri saleissa, mutta LUXE on niiden nauttimiseen ehdottomasti suositeltavin. Löhöpenkkiin kuuluu nimittäin myös pieni pöytä, eikä viinilasin asettelu normisalin juomatelineeseen välttämättä onnistu läikyttämättä.

Valittavana on olutta, siideriä ja viinejä. Haluamansa juoman voi ostaa myös ennakkoon netissä lippua ostaessa, mutta tällöinkin se pitää itse kantaa portaissa kolmanteen kerrokseen. Tämä tuntuu hiukan hankalalta, etenkin, kun ennen näytöstä pitää vielä vierailla hotelli helpotuksessa ja lippukin pitää kaivaa esiin kännykästä.

Onneksi otimme vain yhden piccolopullon ja kaksi lasia, joten suoriudumme urakasta jotenkuten. Miksei baari voisi sijaita salin sisällä?

Juomien lisäksi alakerran Oscar’s Bar tarjoilee pientä syötävää, ”film foodia”. Tarjolla on poppareiden lisäksi ainakin nachoja ja pizzaa.

Meillä on vatsat täynnä, mutta eipä olisi ollut käsiäkään ruoka-annosten kantamiseen. Pienen karkkipussin valkkaamme alakerran irtokarkkivalikoimasta.

LUXEn tuolit ovat todella lokoisat, ja pöytä on ehdottomasti plussaa.

Ennen leffan alkua on eittämättä kiva kilistää kaverin kanssa, mutta noin yleisellä tasolla meille jää vielä fiilis, ettei alkoholin nauttiminen tuo lisäarvoa leffan katseluun. Sen sijaan puolessa välissä myöhäisleffaa alkaa olla sen verran raukea olo, että murhamysteeri alkaa jo hiukan puuduttaa. Meille alkoholi edustaa seurustelujuomaa, ja leffaanhan ei tulla seurustelemaan.

Liput LUXE-salin näytöksiin ovat selvästi tavallisten salien näytöksiä hintavammat. Omaan harkintaan jää, kannattaako löhötuolista maksaa ekstraa.

Anniskelunäytös LUXE-salissa

Finnkino Plaza, Torikatu 32

Mitä maksoi: Leffalippu 20,90 euroa, piccolo-pullo Fresitaa 9,90 euroa.

Kiitämme: Pöytätilaa ja penkkiä, jonka saa säädettyä mieleiseensä asentoon.

Harmittelemme: Prosessin hankaluutta. Juomien ja ruokien rahtaaminen kolmanteen kerrokseen on hankalaa, etenkin, kun ennen saliin saapumista pitää suorittaa muitakin toimintoja.