Pääkirjoitus: Oulu aikoo ottaa rä­vä­käs­ti velkaa ja luottaa suur­in­ves­toin­tien tuovan hyvää satoa jo muu­ta­man vuoden päästä

Oikeudenkäynnit: Hii­ro­sen hen­ki­ri­kok­ses­ta syy­tet­ty mies vyö­ryt­ti oi­keu­des­sa syytä toisen nis­koil­le

Vastaa kyselyyn: Pi­täi­si­kö Pohteen hoi­ta­jil­le mak­se­tut vir­heel­li­set palkat jättää pe­ri­mät­tä?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Asun­to­pun­ta­ri: Kom­pak­tis­sa per­he­asun­nos­sa ei ole huk­ka­ti­laa Vä­li­vai­nion kes­kus­kort­te­lien en­sim­mäi­sen vaiheen ker­ros­ta­los­sa

Nykyinen parvekenäkymä on tyhjää kenttää, johon tulevaisuudessa rakentuu Välivainion keskuskortteleista seuraava.
Nykyinen parvekenäkymä on tyhjää kenttää, johon tulevaisuudessa rakentuu Välivainion keskuskortteleista seuraava.
Kuva: Matti Lakkala
Asuntopuntari

Asunto Oy Välivainion Pegasus. Rakennusliike Lapti Oy. Suunnittelu Sweco Architects Oy. Asunnot C20, C33, C46, 4h+kt+s, 82 neliömetriä. Vh. 269 500–291 500 euroa (2.–4.krs).

Välivainiolle on valmistunut tänä kesänä kaksi uutta kerrostalokorttelia, joista Siirtolantien varteen valmistunutta käsiteltiin tällä palstalla pari viikkoa sitten.

Toinen kortteli on valmistunut edellisen lähistölle Kesätielle.

Kreikkalaisesta mytologiasta nimensä saaneet taloyhtiöt ovat ensimmäinen osa kolmen korttelin kokonaisuudesta, Välivainion Galaksista.

Tämä puolestaan oli Oulun kaupungin järjestämän tontinluovutuskilpailun voittaneen ehdotuksen nimi. Kilpailulla haettiin toteuttajaa tulevaisuuden Välivainion keskuskortteleille.

Ensimmäinen osa ei vielä juuri näy Kemintien, eli tulevan Alppilanbulevardin suuntaan, mutta seuraava osa kurottuu jo sen varteen.

Juuri siihen kohtaan on tarkoitus toteuttaa tulevaisuudessa Alppitori – keskeinen uusi aukio, jonka kohdalla myös Kemintien nykyinen tielinjaus muuttuu.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.