Sää: Ensi vii­kol­la tulee Poh­jois-Poh­jan­maal­la lunta ja vettä

Asun­not­to­mil­le ke­rä­tään vil­la­suk­kia ja lapasia – Oulussa run­saas­ti ke­räys­pis­tei­tä

Kirjastot, järjestöt ja yrittäjät lähteneet innolla mukaan lapasten ja villasukkien keruuseen asunnottomille, kertovat tiedotteessaan keräyksen järjestävät A-klinikkasäätiö ja Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry.

Keräyspisteitä on koko maassa nyt yli sata. Mukana ovat esimerkiksi Oulun kirjastot. Oulussa keräyspisteitä on lisäksi Kenttätien palvelukeskuksessa, Kumppanuuskeskuksessa, NappiKikassa, Höyhtyän Välkkeellä, Oulun tuomioseurakunnan toimipaikassa Isollakadulla ja Artturintuvalla.

Lahjoita lämpöä -kampanja rohkaisee ihmisiä neulomaan villasukkia ja lapasia asunnottomille ja muille haavoittuvassa asemassa oleville. Asusteet voi viedä lähimpään keräyspisteeseen tai postittaa A-klinikkasäätiölle.

Keräys jatkuu 30. marraskuuta saakka, mutta villatuotteita jaetaan jo Asunnottomien yönä 17. lokakuuta.

– Päihdeongelmaiset viettävät paljon aikaa ulkotiloissa, myös talvella, jonka takia villasukkien, lapasten ja pipojen tarve on heille ilmeinen. Erityisesti on tarvetta numeroa 42 isommille villasukille ja isoille lapasille, sanoo viestintäsuunnittelija Annuska Dal-Maso A-klinikkasäätiöltä tiedotteessa.