Hiirosen henkirikos käräjillä: Ve­lan­pe­rin­näs­tä syy­tet­ty: "Jos huu­me­maail­mas­sa tekee rot­tai­lu­jut­tu­ja, silloin ta­pah­tuu"

Luonto: Rau­hoi­te­tut vii­ta­sam­ma­kot puo­lit­ti­vat Kaak­ku­riin suun­ni­tel­lun ison ra­ken­nus­hank­keen

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Asunnot käyvät Oulussa kau­pak­si muu­ta­mas­sa kuu­kau­des­sa kor­ko­jen nou­sus­ta huo­li­mat­ta – Kiin­teis­tö­vä­lit­tä­jä: "Ti­lan­tees­sa on palattu nor­maa­liin"

Kerrostalorakentamista Höyhtyällä. Asiantuntijan mukaan Oulussa alue ei juurikaan vaikuta asunnon myyntiaikaan, remonttitarve voi sen sijaan hidastaa kaupan tekoa.
Kerrostalorakentamista Höyhtyällä. Asiantuntijan mukaan Oulussa alue ei juurikaan vaikuta asunnon myyntiaikaan, remonttitarve voi sen sijaan hidastaa kaupan tekoa.
Kuva: Pekka Peura

Asunnot käyvät Oulussa kaupaksi pitkälti samaan tahtiin kuin viime vuonna, vaikka asuntolainojen korot ovat nousseet.

Habita Oulun myyntijohtaja Petteri Tikkanen sanoo, ettei asuntojen myyntiajoissa ole huomattavissa muutosta viime vuoteen verrattuna. Korona-ajasta puolestaan on tultu rytinällä normaaliin.

Hän kertoo, että tammi-huhtikuussa 2023 rivitalojen myyntiajan keskiarvo oli 75 päivää, omakotitaloilla 84 päivää ja kerrostaloilla 97 päivää.

Vuonna 2022 saman ajankohdan myyntiajat olivat muuten samat, mutta tuolloin kerrostalojen myyntiajan keskiarvo oli 94 päivää.

– Käytettyjen kerrostaloasuntojen hinnat ovat laskeneet Oulussa vuoden takaisesta 5,5 prosenttia, Tikkanen kertoo.

Omakotitaloissa ja rivitaloissa hinnan lasku on ollut selvempi, sillä hinnat ovat tulleet alas noin kymmenen prosenttia.

Bo LKV Oulun myyntijohtaja Julia Hakala sanoo, että myyntiajoissa on palattu takaisin koronaa edeltävään aikaan.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.