Juuri nyt: Oulun kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä eroaa

Ruoka: Näin Oulussa saa jou­lu­pöy­tään mah­dol­li­sim­man eet­tis­tä lihaa

Koulukone: Lai­toim­me 45 Oulun koulua jär­jes­tyk­seen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Asuin­tor­nin paikka ei ole OP-pan­kin katolla – hanke on tornin osalta Oulun iden­ti­tee­til­le tär­keään ym­pä­ris­töön täysin so­pi­ma­ton

Oulun OP:n talon purkua ja uudisrakennushanketta esiteltiin Kalevassa 20.4. sen asemakaavan muutoksen ajankohtaisuuden vuoksi. Koko rakennushanke on kyseenalainen kahdesta syystä.

Nykyisen hyväkuntoisen 1971 valmistuneen rakennuksen purku ja korvaaminen täysin uudella toimitilarakennuksella ei ole ekologista. Nykyistä rakennusta on vuosien saatossa muutettu ja kehitetty pankkialan muuttumisen myötä. Tosin asiakaskin huomaa nykyisen rakennuksen sokkeloissa kulkemisen hankaluudet ja ymmärtää halun uudistaa rakennus nykyisiä tarpeita vastaavaksi. Kalliilla peruskorjauksellakaan ei pankki mielestään saisi toiminnoilleen riittävän hyvää pankkitaloa.

Oulun OP on päätynyt uudisrakennukseen, ”koska nykyisestä rakennuksesta ei saataisi teknisesti uuden vertaista peruskorjaamalla. Ongelmana on mm. huonekorkeus, mikä estää nykyaikaisen ilmastoinnin toteuttamisen." On kuitenkin vaikea ymmärtää, miten kahdeksankerroksinen asuintorni uuden kuusikerroksisen pankkirakennuksen päällä tähän asiaan liittyy. Kysymys onkin rahasta.

"Kyse on meidän kaikkien yhteisistä ympäristöarvoista, joita ei voi rahassa mitata eikä rahalla korvata."

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.