Oulun kaupunki: Kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä antaa en­sim­mäi­sen bud­jet­ti­esi­tyk­sen­sä

Rakentaminen: Uusista asun­nois­ta tulee pulaa ensi vuonna ja se nostaa asu­mi­sen hintaa

Kyselyt: Lähes 7 000 lukijaa kertoi Kalevan pi­ka­ky­se­lys­sä mie­li­pi­teen­sä am­mat­ti­liit­to­jen toi­mis­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Arvio: Var­jo-fes­ti­vaa­li tarjosi so­pi­vas­sa suh­tees­sa vanhoja tuttuja ja nou­se­via nimiä – illan yl­lät­tä­jä Ruusut osoit­ti, että myös ko­keel­li­sel­la mu­sii­kil­la voi löytää hur­mok­sel­li­sen suosion

Varjo tarjosi monipuolisen artistikattauksen elokuiseen livemusiikin nälkään. Niin yleisö kuin artistit nauttivat yhdestä kesän harvoista festivaaleista.

Paleface juhlisti Varjossa syyskuussa 10 vuotta täyttävää Helsinki - Shangri-La-albumiaan, joka teki räppärin suurelle yleisölle tunnetuksi yhteiskunnallisiin aiheisiin tarttuvana artistina.
Paleface juhlisti Varjossa syyskuussa 10 vuotta täyttävää Helsinki - Shangri-La-albumiaan, joka teki räppärin suurelle yleisölle tunnetuksi yhteiskunnallisiin aiheisiin tarttuvana artistina.
Kuva: Mirko Siikaluoma

Varjo-festivaali, perjantai 7.8.2020, Kuusisaaren tapahtumapuisto

Varjo-festivaalin perjantai-iltapäivän toisena artistina nähty Paleface juhlisti Varjossa uransa ensimmäistä suomenkielistä albumiaan Helsinki – Shangri-La, joka täyttää syyskuun 15. päivä 10 vuotta. Helsinki – Shangri-La oli albumi, jonka myötä Paleface tuli tutuksi suurelle yleisölle, ja jonka myötä Miettinen profiloitui myös yhteiskunnallisiin aiheisiin tarttuvaksi artistiksi.

Juhlat ovat väistyneet jo useampaan otteeseen kuluvan vuoden aikana ja suomihiphopin vanhaan kaartiin laskettavan 42-vuotiaan artistin esiintymisessä oli vapautunutta latausta. Miettisen innostus pääsi valloilleen erityisesti Talonomistajassa, jonka sovituksessa yhteen törmäsivät pohjalainen kansanmusiikki, funk ja Suvivirsi.

Lue myös: Var­jo-fes­ti­vaa­li toi per­jan­tai­na au­rin­gon koronan hyy­dyt­tä­mään fes­ta­ri­ke­sään, mutta tur­va­oh­jeet alueel­la muis­tut­ta­vat ar­ki­to­del­li­suu­des­ta

Neljän vuoden ja kahden albumin jälkeen itseään konsepti tuntuu jo menettäneensä ajan mittaan parhaan teränsä.

Festivaaliorganisaatio joutui hälyttämään paikalle nopealla aikataululla kaksikin paikkaavaa artistia sairaus- ja karanteenitapausten vuoksi.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.