Nuoret: Valkean ke­sä­ka­tu on nuorten mie­les­tä tur­val­li­nen, vaikka siellä ta­pah­tuu ikä­viä­kin asioita

Tilaajille

Arvio: Kesäyön unelma jää hyviltä ideoil­taan har­mil­li­sen kesken – Oulun yli­op­pi­las­teat­te­rin esi­tyk­ses­sä suurin muuri on Sha­ke­spea­ren silosäe

William Shakespearen klassikkonäytelmiä on yli 400 vuoden aikana luettu usein omien tarpeiden mukaan, niin kuin on haluttu. Esikoisohjauksessaan Lotta Aakko haluaa kysyä, keiden välillä rakkaus on hyväksyttävää. Se on yhä ajankohtainen asia, koska vielä löytyy ihmisiä ja tahoja, jotka parhaalla tahdollaan pyrkivät säätelemään toisten rakkautta ja rakkauksia.

Emma Hirvilammi tekee ehyen roolin Kesäyön unelman Titaniana. Petri Piiraisen Pulma saa komean aasinpään.
Emma Hirvilammi tekee ehyen roolin Kesäyön unelman Titaniana. Petri Piiraisen Pulma saa komean aasinpään.
Kuva: Lotta Aakko

William Shakespearen klassikkonäytelmiä on yli 400 vuoden aikana luettu usein omien tarpeiden mukaan, niin kuin on haluttu. Shakespeare myös kirjoitti sen nimisen näytelmän kuin Kuten haluatte, jossa leikki sukupuolirooleilla.

Keijujen ja kuolevaisten maailmojen risteyskohtaan sijoittuvaa Kesäyön unelmaa on esimerkiksi Espanjassa tulkittu yhteiskunnallisesti kannanottona Francon hallinnon vanhoillisuutta vastaan ja nuorison valinnanvapauden puolesta patriarkaalista komennon vastakohtana.