Oulun kaupunki: Kau­pun­gin­joh­ta­ja Seppo Määttä antaa en­sim­mäi­sen bud­jet­ti­esi­tyk­sen­sä

Rakentaminen: Uusista asun­nois­ta tulee pulaa ensi vuonna ja se nostaa asu­mi­sen hintaa

Kyselyt: Lähes 7 000 lukijaa kertoi Kalevan pi­ka­ky­se­lys­sä mie­li­pi­teen­sä am­mat­ti­liit­to­jen toi­mis­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Arvio: Esi­kois­kir­jai­li­jan pää­hen­ki­lö­nä on aikansa ra­di­kaa­li nainen – Jenny ei epäröi tarttua vä­hem­pi­osais­ten huonoon koh­te­luun ja työ­läis­ten huo­noi­hin asun­to-oloi­hin

Turkulainen Ann-Christin Antell aloittaa historiallisen romaanisarjan säätyläis- ja työläisnaisista. Kirjailija ihastuttaa myös arvokkailla, vähemmän esillä olleilla kulttuurihistorian tiedoilla.

Ann-Christin Antell kertoo nähneensä kirjan päähenkilöistä Jennystä ja Fredrikistä unta yli kymmenen vuotta sitten, eikä saanut näiltä enää rauhaa.
Ann-Christin Antell kertoo nähneensä kirjan päähenkilöistä Jennystä ja Fredrikistä unta yli kymmenen vuotta sitten, eikä saanut näiltä enää rauhaa.
Kuva: MAREK SABOGAL

Ann-Christin Antell: Puuvillatehtaan varjossa. Gummerus 2021.

Turun ympäristö on historiallisesti merkittävää seutua vanhoine kivikirkkoineen.

Kirjastossa työskentelevä, arkeologian opintojakin harjoittanut esikoiskirjailija Ann-Christin Antell aloittaa historiallisen romaanisarjansa Turun koillispuolella sijaitsevasta Kaarinan pappilasta.

Tarinan päähenkilö on edistyksellisen kirkkoherran Waldemar Stenroosin aikuinen tytär Jenny Malmström.

Jenny on oikeudenmukaisuutta vaativa, joka ei epäröi tarttua vähempiosaisten huonoon kohteluun, työläisten huonoihin asunto-oloihin, sairausrahan puuttumiseen.

Orastava työväenliikekin perää oloihinsa perusteltuja parannuksia. Sivistyneistöstä nimenomaan naiset asettuvat työläisten puolelle konkreettisissa yhdistystoimissaan ja saavat vähitellen mukaan miehiäkin.

Toisenlaisten äänenpainojen mukaan on työläisten oma vika, jos he eivät osaa säästää tai sijoittaa rahojaan oikein. Kuin tämän päivän yltiökapitalistin suusta!

Kirjailija ihastuttaa myös arvokkailla, vähemmän esillä olleilla kulttuurihistorian tiedoilla.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.