Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Art Ii Bien­naa­li kutsuu maan syliin ja suipon munan äärelle – Oulusta on lyhyt matka Iihin ja Kui­va­nie­mel­le uutta maa­tai­det­ta ja sa­vi­veis­tos­ta ih­met­te­le­mään

Art Ii Biennaalin teemana on tänä vuonna maan hiljainen tieto ja ihmisen luontosuhde. Taidetapahtumaan on valittu kaikkiaan kymmenen Suomessa asuvan taiteilijan teosta. Ympäristötaidepuistoon ja Lähde!-puistoon valmistuu uudet teokset: Massamuisti ja Kummalliset Kukat.

Oululaiset taiteilijat Karoliina Niemelä (vas.) ja Pirjo Lempeä muovaavat Pankinnokan uimarannalla Kuivaniemessä koko viikon teostaan Alku. Savityö toteutetaan monumentaalikeramiikkatekniikalla, joka on lähtöisin Afrikasta.
Oululaiset taiteilijat Karoliina Niemelä (vas.) ja Pirjo Lempeä muovaavat Pankinnokan uimarannalla Kuivaniemessä koko viikon teostaan Alku. Savityö toteutetaan monumentaalikeramiikkatekniikalla, joka on lähtöisin Afrikasta.
Kuva: Janne KörkköAurinko on hellinyt kuvataiteilijoita, jotka ovat tällä viikolla kaivaneet, rakentaneet tai valaneet teoksiaan Art Ii Biennaaliin. Taidetapahtumassa on esillä kaikkiaan kymmenen teosta KulttuuriKauppilassa, Villa Kauppilan aitassa, Nätteporissa, Keskuspuistossa, Lähde!-puistossa ja Pankinnokan uimarannalla Kuivaniemellä.

– Täällä on täysi hässäkkä päällä, vastaava tuottaja Jetta Huttunen toteaa.

KulttuuriKauppilan pihaan ovat juuri saapuneet taiteilijat Pii Anttila ja Alan Bulfin poikineen. Heidän installaationsa Fidelity of Home on esillä Nätteporissa. Lisäksi Bulfin järjestää perjantaina työpajan, jossa työstetään kombutsasta eli volgansienestä vegaanista nahkaa. Työpajassa voi valmistaa esimerkiksi rintakorun, korvakorun tai vaikka miesten rusetin.

Sisätiloissa mediataiteilijat Johanna Ruotsalainen ja Simi Susanna Ruotsalainen viimeistelevät videoinstallaatiotaan I Am a Living Being. Teos on hiekan ja maa-aineksen pintaan tuleva mediaprojisointi.

Mediataiteilijat Johanna Ruotsalainen (vas.) ja Simi Susanna Ruotsalainen antavat videoinstallaatiossaan I Am a Living Being maalle äänen ja ihmiskasvot.
Mediataiteilijat Johanna Ruotsalainen (vas.)

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.