Vaalikone: Löydä sinulle sopivin ehdokas Kalevan vaa­li­ko­nees­ta

Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Ars Fennica 2021 -pal­kin­to vi­deo­tai­tei­li­ja Ei­ja-Lii­sa Ah­ti­lal­le – Suomen suu­rim­man ku­va­tai­de­pal­kin­non arvo on 50 000 euroa

Kuvataiteilija Eija-Liisa Ahtila on saanut Suomen suurimman kuvataidepalkinnon Ars Fennican.
Kuvataiteilija Eija-Liisa Ahtila on saanut Suomen suurimman kuvataidepalkinnon Ars Fennican.
Kuva: Jan Ahlstedt

Videotaiteilija Eija-Liisa Ahtila on saanut Suomen suurimman kuvataidepalkinnon Ars Fennican.

Palkintoa, jonka suuruus on 50 000 euroa, jakaa Henna ja Pertti Niemistön kuvataidesäätiö ARS FENNICA sr. Palkinto jaettiin nyt 25:nnen kerran.

Voittajan valitsi Hans Ulrich Obrist, Lontoon Serpentines Gallerioiden taiteellinen johtaja. Palkintoperusteissa hän toteaa muun muassa, että Ahtila on tehnyt esimerkillistä työtä yli kolmen vuosikymmenen ajan, ja hän jatkaa 2000-luvun kannalta ajankohtaisten ja tärkeiden teostensa parissa yhtenä aikamme merkittävimmistä taiteilijoista.

"Ahtila on aina ylittänyt taiteen lajirajoja, työskennellen sekä kuvataiteilijana että elokuvantekijänä, ja toiminut 1990-luvulta lähtien tienraivaajana yhdistäessään liikkuvaa kuvaa ja installaatioita. Tärkeä näkökohta on se, miten suurin osa hänen teoksistaan, erityisesti viime vuosikymmeninä, liittyy ympäristöön."

Obristin mukaan Ahtila todellisuudessa keksi ekologisen liikkuvan kuvan menetelmän. Hänen teoksensa ovat tämän vuosisadan näkökulmasta erityisen merkityksellisiä.

Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö ARS FENNICA sr perustettiin vuonna 1990 edistämään kuvataiteita, avaamaan uusia kansainvälisiä yhteyksiä kotimaiselle kuvataiteelle ja kannustamaan kuvataiteilijoita heidän luovassa työssään.

Palkintoehdokkaiden näyttely ARS FENNICA 2021 on avoinna Hämeenlinnan taidemuseossa 3. huhtikuuta asti.