Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Är­jän­saa­res­sa voi ensi kesänä vuok­ra­ta mökkejä tai saunaa – mökkien kun­nos­tus­työt jat­ku­vat

Kuvassa metsää Ärjänsaaressa. Arkistokuva.
Kuvassa metsää Ärjänsaaressa. Arkistokuva.
Kuva: Henripekka Kallio

Oulujärvellä Kajaanin lähellä sijaitsevan Ärjänsaaren palvelutarjonta kasvaa tulevana kesänä. Metsähallitus kertoo, että yleisön vuokrattavaksi tulee kaksi kunnostettua mökkiä Säipässä.

Mökit on rakennettu 1930-luvulla. Kahden mökin osalta kunnostus jatkuu tänä kesänä ja ne tulevat vuokrattavaksi myöhemmin.

Lisäksi Säippään rakennetaan kesän aikana uusi käymälä vuokramökkien läheisyyteen ja Vierasniemen vanha ruokalarakennus maalataan kesäkuussa. Saaressa ryhdytään myös valmistelemaan korjauskelvottomien rakennusten purkutöitä.

Saaressa kunnostettu Vierasniemen vuokrasauna avautuu myös vuokrattavaksi. Saunaa voi vuokrata Luonnollisesti Oulujärvi -yrityksen verkkosivujen kautta. Saunaa vuokrataan kesäkuun alusta elokuun loppuun joka päivä. Saunan kapasiteetti riittää kahdeksalle saunojalle päivässä.

Kallela- ja Kivelä-nimisten mökkien varausten vastaanotto alkaa 1. huhtikuuta kello 12 eräluvat.fi-sivustolla. Neljän hengen mökkejä voi varata ajalle 26. kesäkuuta–31. elokuuta. Mökin voi varata joko maanantaista torstaihin, torstaista sunnuntaihin tai sunnuntaista sunnuntaihin. Mökkivuokra on koko viikolta 500 euroa ja osaviikolta 300 euroa.

Ärjänsaaren palveluista ja huollosta vastaa tulevana kesänä kajaanilainen Luonnollisesti Oulujärvi -yritys. Yritys huolehtii vuokramökkien, saunojen ja käymälöiden siisteydestä ja huollosta. Lisäksi se järjestää saareen venekuljetuksia, pitää Säipän kahvilaa, vuokraa välineitä ja järjestää opastettuja retkiä.