Oulun yliopisto: Opis­ke­li­jat ovat jou­tu­neet asiat­to­man pai­nos­tuk­sen koh­teek­si kam­pus­kes­kus­te­lus­sa

Nuoret: Fawad Nazari on ko­ke­mu­sa­sian­tun­ti­ja, joka auttaa haa­voit­tu­vas­sa ase­mas­sa olevia nuoria

Kadonneet: Oulun po­lii­sin mukaan etsitty vanhus löytyy joskus jopa 100 ki­lo­met­rin päästä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Arinan hal­li­tus päätti: Ei in­ves­toin­te­ja Tem­mek­sel­le, si­sä­il­ma­on­gel­mien vuoksi sul­jet­tua Salea ei re­mon­toi­da

Temmeksen Sale suljettiin nopealla aikataululla lokakuussa sisäilmaongelmien vuoksi.
Temmeksen Sale suljettiin nopealla aikataululla lokakuussa sisäilmaongelmien vuoksi.
Kuva: Arkisto

Arinan hallitus on päättänyt, ettei se toistaiseksi rakenna Temmekselle uutta liiketilaa eikä remontoi sisäilmaongelmien vuoksi suljettua vanhaa tilaa.

Temmeksen Sale suljettiin nopealla aikataululla tämän vuoden lokakuussa sillä kiinteistö oli huonokuntoinen ja sitä vaivasi sisäilmaongelmat.

Lue lisää: Tem­mek­sen Sale sul­je­taan si­sä­il­ma­on­gel­mien vuoksi – pää­tös­tä re­mon­tis­ta tai uu­dis­ra­ken­nuk­ses­ta ei ole tehty: "Jos emme saa kaup­paa, se on kylän kuo­le­ma"

Esteenä ovat Arinan mukaan ennusteet, joiden mukaan asukasmäärän ja ostovoiman kehitys eivät mahdollista kannattavaa investointia.

Osuuskauppa Arina ei vastuullisuuden ja tasapuolisuuden näkökulmista voi lähtökohtaisesti investoida mihinkään kuntaan tai sen osaan ilman edellytyksiä kannattavuudelle, Arinan tiedotteessa kerrotaan.

– Arina toimii valtakunnallisilla vähittäiskaupan ketjukonsepteilla, joista pieninkään eli Sale ei laskelmien mukaan mahdollista Temmeksellä yksittäisenä investointina kannattavuutta koko elinaikanaan, kommentoi Arinan toimialajohtaja Mikko Polso.

Polso kertoo, että mikäli kunta päätyy toteuttamaan innovatiivisen ja vetovoimaisen palvelukokonaisuuden Temmekselle, se voi olla valmis tutkimaan, voisiko päivittäistavakaupan palvelut sijoittaa osaksi sitä.