Ylioppilaat: Ou­lu­lai­nen Lauri Lohi kertoo, miten hän kir­joit­ti täydet pisteet äi­din­kie­len ko­kees­ta

Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ana­lyy­si: Oulun kau­pun­gil­la menee juuri nyt har­vi­nai­sen hyvin, mutta huonot ajat voivat kurkata heti nurkan takaa

Vuosikausiin Oulun kaupungin tulevan vuoden talousarvioesitys ei ole näyttänyt yhtä hyvältä näin monessa suhteessa. Se voi olla vain väliaikaista.

Oulun kaupungin tilinpäätös tullee olemaan tänä vuonna paljon ennakoitua parempi, 131 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Ensi vuoden talousarvion ylijäämän ennustetaan olevan 23 miljoonaa euroa. Lisää velkaa ei oteta tänä eikä ensi vuonna. Puolet tuloista ja myös menoista katoavat kaupungin talousarviosta hyvinvointialueen perustamisen takia, mutta voiton puolelle jäädään joitakin miljoonia. Tuloveroprosentti laskee tämänvuotisesta 20,5 prosentista reilusti alle puoleen, 7,86 prosenttiin.

Voiko näin hyviä uutisia ollakaan? Aiempina vuosina kaupunginjohtajan tulevan vuoden talousarvion julkistamistilaisuudessa näkymät ovat olleet surkeat, eikä huonommin kaupungilla ei juuri voisi mennä. Tältä on ainakin tuntunut, kun on kuunnellut budjetti-infoa. Mutta nyt ei.

– Kaikilla tunnusluvuilla Oululla menee nyt paremmin kuin muutama vuosi sitten, lausui kaupunginjohtaja Päivi Laajala tiistaina budjettiesityksensä julkistamistilaisuudessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.