Ruka: Toi­mi­tus­joh­ta­ja Antti Kärävä kerää tois­ten­kin koi­ran­ka­kat, koska se on hänestä hyvää joh­ta­mis­ta

Koti: Re­mont­ti­koh­det­ta etsinyt perhe löy­si­kin vasta val­mis­tu­neen kodin Kem­pe­lees­tä

Retkeily: Tun­net­ko nämä 6 paikkaa Oulun edus­tal­la?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Ana­lyy­si: Lu­kas­hen­ka ja Putin saivat mitä ha­lu­si­vat härs­kil­lä hyb­ri­di­pe­lil­lä – EU joutuu ar­vos­te­lun sijasta kes­kus­te­le­maan heidän kans­saan rajansa tur­val­li­suu­des­ta

Valko-Venäjän ja Venäjän päämiehet ovat epäilemättä tyytyväisiä EU:n ja Naton vastaisen hybridioperaation onnistumiseen. Liittokansleri Angela Merkel ja muut Euroopan johtajat joutuvat pakolaiskriisin ratkaisemiseksi ottamaan nyt vakavasti keskustelukumppanikseen miehet, jotka ovat syyllistyneet vaalien vääristelyyn ja karkeisiin ihmisoikeusrikkomuksiin. Lukashenkan onnistui vaihtaa puheenaihetta omista rötöksistään EU:n heikkouksiin.

Siinä vinoutuneessa ja häikäilemättömässä maailmassa, jossa Valko-Venäjän diktaattori Aljaksandr Lukashenka elää, häntä voi onnitella tavoitteiden saavuttamisesta Euroopan rajoilla.

Itse aiheutetulla pakolaiskriisillä Lukashenkan onnistui kääntää geopolitiikan pelipöytää juuri, kun hänen viimeinenkin pelimerkkinsä näytti huvenneen.

Yhtenä todisteena erävoitosta voidaan pitää Saksan väistyvän liittokanslerin Angela Merkelin maanantaista puhelua Lukashenkalle. Merkelin tarkoituksena oli varmasti avata pragmaattista puheyhteyttä rajakriisin aiheuttajaan ja osapuoleen, jotta tämän aivoituksista saataisiin selkoa.

Lukashenka kuitenkin pääsi kertomaan propagandamedialleen, että hän teki 50 minuutin puhelun aikana Merkelille "ehdotuksia".

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.