Esiselvitys: Po­lii­sin mukaan Oulun kau­pun­gin­joh­toa ei epäillä vir­ka­ri­kok­sis­ta

Kärpät: NHL-asian­tun­ti­ja Kärp­pien yl­lä­tys­han­kin­nas­ta: ”Hy­vä­kun­toi­nen Nick Ritchie on yli­voi­mai­nen pelaaja Suomen lii­gaan”

Ukrainan pakolaiset: Marian syn­ny­tys alkoi samana iltana kun tieto Oulun pak­ko­läh­dös­tä tuli

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ana­lyy­si: Kes­kus­tan kyn­tä­mi­nen ei ole Saa­ri­kon eikä edes Väy­ry­sen vika, vaan monen asian summa – Puo­lueen joh­dol­la silti vastuun kan­ta­mi­sen paikka

Puolue ei vaihda puheenjohtajaansa alle puoli vuotta ennen vaaleja, vaikka gallupkannatus vajoaisi vieläkin syvemmälle aallonpohjaan. Kehnojen suosiolukemien valossa kuluva kausi jäänee silti Saarikon viimeiseksi.

Jos gallupit eivät miellytä, vika voi olla monessa paikassa: tehdyssä politiikassa, siitä välittyvässä kuvassa tai henkilöistä keskeisillä paikoilla.

Mittaushistorian surkein kannatustulos torstaina julkaistussa Ylen gallupissa veti tunnelman keskustassa vakavaksi.

Nähdyllä 10,3 prosentin kannatuksella ei ole mitään asiaa suurten puolueiden joukkoon, josta rehellisyyden nimissä keskusta on pudonnut jo vuosia sitten.

Ei, vaikka torjuntavoitto 19,2 prosentin kannatuksella tammikuun aluevaaleissa valoikin moneen keskustalaiseen uskoa niin paljon, että syksyllä 2020 silloisen puheenjohtajan Katri Kulmunin syrjäyttänyt Annika Saarikko sai kesäkuun puoluekokouksessa jatkaa selvin numeroin.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.