Taivaan ilmiöt: Oulun tai­vaal­la nähtiin ai­nut­laa­tui­nen va­lo­il­miö – asian­tun­ti­ja kertoo, mistä oli kyse

Kolumni: Aika kultaa muistot – 1980-lu­kua on pidetty aikana, jolloin olot Suo­mes­sa olivat par­haim­mil­laan

Luitko jo tämän: Kaak­ku­riin ra­ken­tuu muun muassa Rusta ja Stadium Outlet

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ana­lyy­si: Es­to­nia-ha­vain­to­jen tul­kin­nal­le on nyt an­net­ta­va aikaa – uudet kuvat au­to­kan­nen ovista eivät vält­tä­mät­tä ole kään­teen­te­ke­viä up­poa­mis­tut­kin­nas­sa

Viron virallisten ja yksityisten toimijoiden tahtoa lisätiedon keräämiseen Itämeren suuronnettomuudesta ei ole mitään syytä vähätellä. Paine "löytää edes jotakin" voi olla kuitenkin kova. Virolaisten mediatietojen mukaan työt hautapaikalla on tällä erää saatu päätökseen.

Yksityisen tutkimusryhmän uusi aineisto Estonia-laivan uppoamispaikalta ja sen ympäristöstä on pian tutkijoiden käytössä. Havaintojen tieteellisen analyysin pitäisi valmistua ensi vuoden kevääksi.

Onkin tarpeen antaa aikaa tutkimuksille ja tulkintojen tekemiselle. Muuten sorrutaan riitelemään lillukanvarsista ennen kuin sukellusrobotti on ehtinyt kuivua Itämeren vedestä.

Kiistan kohteeksi ovat jo nousseet kuvat, joita sukellusrobotilla onnistui taltioida 60–70 metrin syvyydestä Estonian autokannen keskiosasta. Värikuvista näkyy, että kuvatut kaksi autokannelta ylemmäs ja alemmas vieviin rappusiin johtavaa liukuovea ovat paikoillaan suljettuina ja ehjinä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.