Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ana­lyy­si: Alue­vaa­lien tulos Poh­jois-Poh­jan­maal­la vel­voit­taa alue­val­tuu­te­tut yh­teis­työ­hön – mo­nen­lai­set koa­li­tiot mah­dol­li­sia

Keskusta on Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen ykkönen, mutta sekin tarvitsee muita puolueita saadakseen asiat lutviutumaan. Aluevaltuustoon valittiin runsaasti omien kuntiensa valtuutettuja sekä sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijoita. Aluevaalien yllätysnimet pannaan merkille, kun valmistaudutaan eduskuntavaaleihin.

Pohjois-Pohjanmaan keskustan toiminnanjohtaja Minna Siira (vas.), piirin puheenjohtaja Marjut Lehtonen ja aluevaltuustoon Kempeleestä valittu Antti Ollikainen vielä siinä vaiheessa, kun lopputulosta jännättiin.
Pohjois-Pohjanmaan keskustan toiminnanjohtaja Minna Siira (vas.), piirin puheenjohtaja Marjut Lehtonen ja aluevaltuustoon Kempeleestä valittu Antti Ollikainen vielä siinä vaiheessa, kun lopputulosta jännättiin.
Kuva: Teija Soini

Aluevaalien selkeä voittaja ja ykköspuolue Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella on keskusta, joka pystyi vahvistamaan asemiaan kuntavaalien tulokseen nähden.

Keskusta sai hyvinvointialueen kaikissa kunnissa eniten ääniä, mutta ei kuitenkaan yksinkertaista enemmistöä hyvinvointialueella. Oulussakin keskusta on ykkönen, mutta huomattavasti pienemmällä ääniosuudella kuin hyvinvointialueen muissa kunnissa.

Kokeneiden kuntapoliitikkojen ohella aluevaltuustoon nousee lukuisia sote-alan  toimijoita. Aluevaaleissa nousi muutenkin varteenotettaviksi tekijöiksi yllättäjiä, jotka pannaan merkille, kun valmistaudutaan eduskuntavaaleihin.

Keskustan tutka korjattiin

Keskustalle myös Pohjois-Pohjanmaalla oli kyse kohtalonvaaleista. Puoluejohto on viime vuodet haparoinut rikkinäisen tutkan kanssa, mutta aluevaalien myötä suunta on taas selvä. Jos keskusta olisi epäonnistunut näissä vaaleissa, olisi voitu kysyä, mitä ja keitä varten puolue on olemassa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.