Harrastukset: Hiih­to­rat­sas­tus on hauska laji, jossa ei tyy­li­pis­tei­tä jaeta

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Am­pu­ma­ur­hei­li­joil­la pelkona har­ras­ta­mi­sen päät­ty­mi­nen Oulussa

Purettava Raksilan sisäampumarata on lajin ainoa sisäharjoittelupaikka Oulun talousalueella.

Ampumaurheilun harrastajien joukko on hiljainen ja huomaamaton. Moni oululainen ei tiedä Raksilan paloaseman kellarissa toimivien ampumaseurojen liikuttavan lajin parissa parhaimmillaan satoja harrastajia viikoittain.

Mukana on aktiiviharrastajia, lajiin tutustuvia, opiskelijaryhmiä, yritysten tutustumiskäyntejä ja maajoukkuetason kilpa-ampujia.

Mukana harrastustoiminnassa on myös suuri määrä lajista innostuneita lapsia ja nuoria. Esimerkiksi jo pelkästään Oulun Metsästys- ja Ampumaseurassa on lähes 700 jäsentä. Ouluun 2020 perustetun Oulun sisäampumaratayhdistys ry:n jäsenmäärä on siihen kuuluvien seurojen kautta noin 3 000 jäsentä, ja sen jäsenseurojen toiminnalla on myös merkittävä maanpuolustuksellinen merkitys.

Ampumaurheilulla on Oulussa ja valtakunnankin tasolla suuri liikunnallinen ja yhteisöllinen merkitys. Oulussa toimiva Oulun Metsästys- ja Ampumaseura ry on perustettu 1919. Seuran historia on pitkä ja menestyksellinen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.