Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Allas Sea Poolin lyk­kää­mi­nen vuo­del­la oli vält­tä­mä­tön­tä – Töölö Urban: "Ei voi sanoa, että mikään olisi mennyt var­si­nai­ses­ti pie­leen"

Töölö Urban ei ollut alkuperäisessä aikataulutuksessaan varannut kaikille prosessiin liittyville vaiheille tarpeeksi aikaa.

Allas Sea Pool valmistuu Kiikeliin näillä näkymin keväällä 2021.
Allas Sea Pool valmistuu Kiikeliin näillä näkymin keväällä 2021.
Kuva: Oopeaa

Oulu Allas Sea Pool -hankkeesta vastaavalta Töölö Urbanilta kerrotaan, että syy projektin lykkääntymiseen vuodella on alun perin liian optimistiseksi sovitettu aikataulu.

Töölö Urban kertoi tänään, että Kiikeliin tuleva Allas Sea Pool valmistuu keväällä 2021 kevään 2020 sijaan.

Hankekehitysjohtaja Petteri Lautso sanoo, että Töölö Urban ei ollut alkuperäisessä aikataulutuksessaan varannut kaikille prosessiin liittyville vaiheille tarpeeksi aikaa.

– Meidän ei ehkä olisi pitänyt kommunikoida ulos niin optimistisia aikatauluja, kun tiesimme itsekin, että suunnitelmamme oli varsin optimistinen.

– Ei voi sanoa, että mikään olisi mennyt varsinaisesti pieleen, eikä asiassa ole taustalla mitään isompaa. Olimme vain varanneet kaikkiin vaiheisiin liian vähän aikaa.

Lautso huomauttaa myös, että kokonaisella vuodella lykkääminen oli välttämätöntä, sillä Töölö Urban haluaa avata merikylpylän kesäkautta vasten.

Hankkeen on vakaasti tarkoitus valmistua keväällä 2021, mutta Lautson mukaan projektin alkuvaiheessa aikataulut voivat yhä elää.

– Mahdollisia muuttuvia tekijöitä on edelleen. Seuraava askel asiassa on rakennusluvan hakeminen. Kun pääsemme oikeasti aloittamaan urakan, aikataulut vakaantuvat.

Töölö Urban hakee Allas Sea Poolille rakennuslupaa syyskuussa.