Oulu

Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021

Allas Sea Pool Oulun rakennusaikataulua on jatkettua vuodella. KUVA: Oopeaa
Oulu 22.8.2019 10:00 | Päivitetty 22.8.2019 10:15
Janne-Pekka Manninen

Oulu Allas Sea Poolin rakentamisen aikataulu on muuttunut. Näillä näkymin rakennustyöt aloitetaan ensi keväänä Kiikelin alueella, ja avajaisia vietetään toukokuussa 2021.

Alkuperäisen aikataulun mukaan merikylpylän olisi pitänyt valmistua keväällä 2020.

Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunnan odotetaan vahvistavan Allas Sea Poolin tontinluovutusehdot kokouksessaan 10. syyskuuta, minkä jälkeen hankkeesta vastaava Töölö Urban voi hakea rakennuslupaa.

Oulun kaupungin yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikin mukaan rakennusvalvonta tutkii asian saatuaan lupahakemuksen.

– Toivottavasti ei tule mutkia matkaan ja Töölö Urban saa luvan. Ratkaisu menee lokakuun loppuun, Matinheikki sanoo. Matinheikin mukaan kaupunki tekee omia valmistelevia töitään vasta sitten, kun rakennuslupa on lainvoimainen.

– Konkreettinen rakentaminen saadaan kaupungin osalta käyntiin tässä mielessä vasta vuodenvaihteen jälkeen. Kovin vähäisiä töitä ehditään tehdä kahden kuukauden aikana, jos ratkaisu tulee vasta lokakuun lopussa.

Kun kaupungin puolelta rakennusluvat on vahvistettu, Töölö Urban täsmentää ja vahvistaa aliurakoitsijoiden kustannukset ja toteutusaikataulut. Kun koko rakennusprojekti aliurakoineen on vahvistunut, Töölö Urban vahvistaa urakkasopimukset.

Tällä hetkellä tavoite on, että rakentaminen alkaa keväällä 2020 ja sen odotetaan kestävän runsaan vuoden.

Töölö Urbanin hankekehitysjohtaja Petteri Lautso sanoo tiedotteessa, että aikataulua voi yhä pitää hyvin ripeänä.

– Nyt arvioitu aikataulu tarkoittaa, että koko prosessi on viety läpi runsaassa kahdessa vuodessa, mitä voi pitää varsin nopeana hankkeen läpivientinä suunnitelmista käynnistykseen, Lautso sanoo.

Helsingin Allas Sea Pool -projekti vei neljä vuotta. Mahdolliset valitusprosessit voivat viedä aikaa Oulun hankkeessa.

Oulu Allas Sea Poolin suunnitelma sisältää kolme allasta, kaksi saunaa ja erillisen ravintolarakennuksen kokoontumistiloineen. Altaat ja terassialue kelluvat meressä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (88)

Jos joku niin tämä matinheikki on joutava henkilö kaupungin palveluksessa. Mikään asa joka on hänen allaan, ei ole valmisteltu kunnolla, tai valmisteltu huonosti. Kerralla oikein toimintatapa olisi oulun organisaatiossa otettava pakolliseksi toimintatavaksi. Siihen ei tarvita konsultteja ja hommat vähenisivät ja ylimääräinen henkilöstö joka ei noudata kerralla oikein periaatetta pantas pellolle..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri samaa mieltä olen. Kaupungin koneisto on uskomaton. Ei mitään tehokkuusvaatimuksia ja virheistä mitään sanktioita. Yksityisellä puolella tämmöisten töiden tekijä ei saisi muutamaa kuukautta pitempään olla. Maksaja on kaupungilla liian varma...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tämä oikeasti tarpeellinen? Vai onko vaan jotain virkamiesten imagointoilua?Helsigissä vastaavan suosio on jo laskenut merkittävästi, ja yhtiölläkin menee heikosti. Pahoin pelkään, että meillä Oulussa pian tämä yhtenä turhana monumenttina muiden joukossa. Oululaiset tuskin tulevat olemaan kovin innokkaita käyttäjiä, turistit...? Enpä tiedä, usein heille liian kylmää.

Olisiko hyvä laittaa nämäkin kaupungin miljoonat ja työpanokset johonkin oikeasti tuottavaan liiketoimintaan!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kummasti tuossa altaalla vaan näkyy ihmisiä päivittäin käyvän paljonkin. Onko sinulla jokin kaukokatse, kun kykenet Oulusta käsin näkemään Helsingin altaan suosion laskun? Minä kuitenkin näen päivittäin mitä tuossa altaalla tapahtuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpöhöpö. Tänään aamulla kun kuljin töihin Altaan ohi, oli kyllä aivan autio ja niin oli takaisin tullessakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jännäksi menee, mikähän valmistuu ensimmäisenä, allaspool, Hallikaisen matkustajakoti, tervatorni, liikennekeskus vai kalevalahuvipuisto? Näistähän ei periaattessa tarvitsisi rakenataa muuta kuin liikennekeskuksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä se sinua liikuttaa vaikka nuo kaikki rakennetaan ei sinun ole pakko noissa paikoissa käydä eli voit jatkaa normaalia elämääsi verhojen takana kuikuillen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikuttaa? Minähän sanoin että jännittää. Mutta itse kilpailuun, mitä itse veikkaat, mikä on ensimmäinen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihastuttaa tämä mielipiteiden kirjo, ehkä joitain vihastuttaakin . Veronmaksajat maksavat, jotkut niistä, jotka eivät altaasta välitä, maksavat ja mutisevat. Ne jotka käyttävät, mutteivät maksa, mutisevat vähemmän. Kiikeliläisten mahdollisia mutinoita ei kuuntele kukaan, muuttaakoot muualle, ellei kylpylä kelpaa.
Helsinkiä matkimalla saamme kuitenkin kaupunkiimme aitoa city-tunnelmaa, maaseudulta virtaa väkeä ihmettelemään ja kenties saamme puserrettua joltain ulkomaalaiseltakin positiivisen, ihailevan lausunnon provinssikaupunki O:n imagoa koskien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonko kuntalaiset saavat kovaukseksi kompensaatioita - mieluimmin suoraan pankkitilille - että sallimme tuonkin sopimusrikkomuksen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakaan allas-poolille. Saman sortin venytystä ja vetkutusta kuin niin monen muunkin hankkeen kohdalla. Jos rakennustyöt alkavat ensi vuonna, lupaan syödä hattuni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä turhat valitukset ihan joka asiasta, joilla tehdään kiusaa, pitäisi laittaa maksulliseksi. Esimerkiksi tonni per valitus ja rahat saa takaisin, jos valitus menee läpi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistähän valituksista nyt on kysymys? Tässähän viivästyksen syynä on se, ettei ko. allas-pool-yritys ole jättänyt rakennuslupahakemusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lue artikkeli ennen kuin ryntäät kommentoimaan säästy monelta harmilta ja itsesi nolaamiselta.
Tämän takia rakennuslupaa ei ole voitu hakea.
"Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunnan odotetaan vahvistavan Allas Sea Poolin tontinluovutusehdot kokouksessaan 10. syyskuuta, minkä jälkeen hankkeesta vastaava Töölö Urban voi hakea rakennuslupaa."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiikkeliläiset on jo keräämässä adressia jossa vastustetaan kyseistä jhuottola-uimalaa. Sehän omn selvä että pörrääminen senkun lisääntyy kun julkista tilaa tehdään lisää. Onneksi veneilijät saadaan häädettyä pois lojuttamasta paattejaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo ei ole julkinen tila ja on erittäin hienoa kun tuo kylpylä tuohon rakennetaan.
Hienoa, että ahdasmielisten kunniaksi lisää paikkoja tehdään ja missä voi myös nauttia alkoholia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suihkuvesi täytyy tislata jotta vältyttäisiin luonnon katasrooffilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (88)

Uutisvirta

18:58
Haavoittuvassa asemassa oleville turvapaikanhakijoille räätälöidään yksilöllistä apua – tarve psykologiselle tuelle voi olla tavallista suurempi
18:53
Ettan tuska kasvaa, viikon sisään jo toinen tyly 0–3-tappio kotipelissä – kapteeni Markus Väisänen vaatii joukkueeltaan parempaa valmistautumista peliin
18:43
Kulkuväylät ja pihat ovat nyt peilijäällä – lähetä kuvia talvisateen tekemästä liukkaudesta
18:07
Osallistu kyselyyn: Mitä laitat laskiaispullan täytteeksi – vihreitä kuulia, mantelimassaa, hilloa vai salmiakkia?
18:00
Timo Reinikka näyttelee Oulussa muistisairaan isän roolin – Sir Anthony Hopkins esittää saman roolin Florian Zellerin näytelmästään itse ohjaamassa The Father -elokuvassa Tilaajille
17:45
Ilkka Herola taisteli kolmanneksi Trondheimin maailmancupissa – "Oli työmiehen päivä ja hyvin tuli loppuun asti"
17:19
Chelsea sai helpotusta, Tottenhamin taivaalle synkkiä pilviä Valioliigassa
153
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
70
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
65
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
55
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"
24
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

238 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Vähän väliä joku välittää ettei eläkerahat riitä. Kuitenkin sen jälkeen kun taitettu indeksi tuli vuonna 1995 ovat eläke... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image