Pääkirjoitus: "Kolmen päivän so­das­ta" Uk­rai­nas­ta voi tulla jopa vuosien mit­tai­nen, koska raa­ka­lais­mais­ta hyök­kää­jää ei voi palkita alue­luo­vu­tuk­sil­la

Historia: Näin eteni Oulun tu­hoi­sin kau­pun­ki­pa­lo tasan 200 vuotta sitten

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Al­ku­vuon­na kuumana käynyt asun­to­kaup­pa kävi sy­väl­lä, kunnes kesäkuu selätti koronan –"Jos asun­to­kaup­pa käy jat­kos­sa näin hel­pos­ti, niin täytyy kyllä laittaa kädet ris­tiin"

Korona pysäytti asuntokaupan kuin seinään, kunnes ihmisten patoutunut ostovoima palautti myynnin kesäkuussa lähes viime vuoden lukemiin.

Asuntokauppa käy taas täyttä häkää. OP:n kiinteistönvälittäjä Kaisa Lumiaho esittelee Heinäpäässä sijaitsevaa kohdetta.
Asuntokauppa käy taas täyttä häkää. OP:n kiinteistönvälittäjä Kaisa Lumiaho esittelee Heinäpäässä sijaitsevaa kohdetta.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

– Käytettyjen asuntojen myynti putosi huhtikuussa 34 prosenttia vuodentakaisesta. Tämän jälkeen kesäkuussa on oltu enää alle kaksi prosenttia viime vuoden luvuista jäljessä, kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton toimitusjohtaja Maria-Elena Ehrnrooth.

Alkuvuosi oli asuntokaupassa reippaan kasvun aikaa. Ehrnroothin mukaan alkuvuoden kuukaudet ovat yleensä hiljaisia, mutta tammi- ja helmikuu olivat tänä vuonna kaupan kannalta jopa erityisen hyviä. Asuntokauppa hyytyi maaliskuun lopulla rajoitusten astuessa voimaan. Kysyntää jäi kuitenkin varastoon, ja kaupanteko siirtyi myöhemmäksi.